Κτηματολόγιο: Παράταση έξι μηνών για όσους δεν το έχουν δηλώσει

«Παγώνουν» προσωρινά τα πρόστιμα

Κτηματολόγιο δήλωση

Μια δεύτερη ευκαιρία για «σώσουν» την ακίνητη περιουσία τους – και μάλιστα χωρίς πρόστιμο – θα έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν τα έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο και κινδυνεύουν να περάσουν στην κυριότητα του Δημοσίου.

Το «πάγωμα» των σχετικών προστίμων σηματοδοτεί μια εξάμηνη άτυπη παράταση στη συλλογή των σχετικών δηλώσεων, για τα «ορφανά» ακίνητα.

Κτηματολόγιο: 300.000 ακίνητα αναζητούν ιδιοκτήτη ή… τα παίρνει το Δημόσιο

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει να δίνει το περιθώριο στους ιδιοκτήτες να μπορούν να επανακτήσουν το ακίνητο, ακόμη και μετά το πέρας της προθεσμίας για τις δηλώσεις, με την προσκόμμιση των απαραίτητων συμβολαίων και λοιπών εγγράφων.

Σήμερα, αυτό που ισχύει είναι πως μετά τη λήξη της προθεσμίας ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποζημιωθεί για το ακίνητο αλλά όχι να το διεκδικήσει πίσω.

Υπολογίζεται ότι τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περίπου 15.000, ενώ λανθασμένα έγγραφα έχουν δηλωθεί για περίπου 300.000 ακίνητα σε 298 περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια του Δημοσίου, εάν δε γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top