Περισσότεροι δικαιούχοι για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Τι ανακοινώθηκε

Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση των ποσών

«Τα άμεσα αντανακλαστικά και η επάρκεια των κυβερνητικών παρεμβάσεων αναγνωρίστηκαν χθες από τους θεσμούς με τη θετική έκθεση της 8ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου τα τελευταία μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων για την 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Επίδομα Χριστουγέννων: Διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους

Σε αυτήν εντάσσονται πλέον όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αν απασχολούν ή όχι εργαζομένους ή αν έχουν ταμειακή μηχανή.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης και ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, υπό την προϋπόθεση να έχουν μείωση τζίρου κάτά τουλάχιστον 20% κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Ειδικά για τις επιχειρήσεις, στις οποίες έχει ανασταλλεί η λειτουργία με κρατική εντολή ή έχουν έδρα σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Ιανό, δικαιούνται να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου.

Αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής και οι νέες επιχειρήσεις, που έχουν θετικά έσοδα για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2020, με βάση αναφοράς τον τζίρο Ιουλίου – Αυγούστου, για όσες έχουν τηρούν διπλογραφικό σύστημα, και με βάση τον τζίρο του τρίτου τριμήνου, για όσες τηρούν απλογραφικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το 50% του ποσού δεν επιστρέφεται στο Κράτος, ενώ προϋπόθεση αποτελεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας έως την 31 Μαρτίου 2021.

Όπως είπε ο υπουργός, σημαντικά ποσά στους δικαιούχους θα καταβληθούν, μέσω της πλατφόρμας, την επόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας πως το συνολικό ποσό ενίσχυσης για την 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ανέρχεται πλέον στο 1,2 δισ. ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top