Πιστώνονται σήμερα τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων

«Αυξήθηκε η ταχύτητα απονομής συντάξεων»

Πιστώνονται απόψε τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των 235.233 δικαιούχων, με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142.773.656,70 ευρώ.

Στις 9 Ιουλίου τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας με το ν. 4670/2020, εκτός από την οργανωτική και διοικητική ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) με τον e-ΕΦΚΑ και τη θεσμοθέτηση της νέας επικουρικής σύνταξης για όλους, δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται τα εξής όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις:

  • Αύξηση των επικουρικών συντάξεων κατά 99,57 ευρώ στους περίπου 235.233 συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1.300 ευρώ και είχαν περικοπεί με το νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2020.
  • Καταβολή των αναδρομικών στους 235.233 δικαιούχους, ύψους 132.804.220,53 ευρώ, η οποία ολοκληρώνεται αύριο 9 Ιουλίου 2020.
  • Ταυτόχρονη πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων μηνός Αυγούστου στο τέλος Ιουλίου».

Πίνακας με τα αναδρομικά ποσά των επικουρικών συντάξεων

Νωρίτερα, μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Εργασίας,  κ. Βρούτσης τόνισε ότι από τις 2 Ιουνίου καταβάλλεται και η νέα επικουρική σύνταξη, ενώ στα τέλη Ιουλίου, για πρώτη φορά, θα πληρωθούν και οι επικουρικές συντάξεις μαζί. 

«Τι σημαίνει αυτό; 1.250.000 συναλλαγές λιγότερες στα καταστήματα το μήνα», είπε ο υπουργός και διευκρίνισε πως από εδώ και μπρος  «την ίδια μέρα θα καταβάλλονται στο λογαριασμό του συνταξιούχου το ποσό της κύριας και διακριτά της επικουρικής σύνταξης».

Στο επόμενο στάδιο, όπως είπε ο κ. Βρούτσης περιλαμβάνεται η νέα κύρια σύνταξη με το ανταποδοτικό σύστημα, όπου «θα προκύψουν αυξήσεις για χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν 30 χρόνια και μια μέρα ασφάλιση». 

Συντάξεις: Αυξάνεται η προσωρινή στο 80% της κύριας συν αναδρομικά

Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο θα γίνει καταβολή αναδρομικών συντάξεων δώδεκα μηνών.
Σχετικά με την απόφαση των αναδρομικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «η πρόθεσή της κυβέρνησης είναι να δοθούν όλα στη βάση, όμως, της δημοσιονομικής δυνατότητας και της αντοχής της οικονομίας μας».

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε επίσης πως η ταχύτητα απονομής συντάξεων αυξήθηκε κατά 38,4% κι εγκάλεσε την προηγούμενη κυβέρνηση για «20.000 εκκρεμείς συντάξεις σε τσουβάλια που δεν είχαν καταχωρηθεί». 

Σε τουλάχιστον 72 δόσεις τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

«Το άλλο κομμάτι του ψηφιακού άλματος του e-ΑΤΛΑΣ θα γίνει από τις 17 έως 25 Ιουλίου σε επίσημη παρουσίαση του υπουργείου, οπότε θα απονεμηθούν οι πρώτες περίπου 3.000 ψηφιακές συντάξεις για να επιταχυνθεί ο ρυθμός κατανομής των συντάξεων», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά στα τελευταία στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι διατηρήθηκαν οι θέσεις εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό λόγω πανδημίας».

Καλοκαιρινός μποναμάς: Μέσα στον Ιούλιο τα αναδρομικά των επικουρικών!

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ο υπουργός Εργασίας προσδιόρισε σε 370.000 τις επιταγές δικαιούχων που θα ικανοποιηθούν, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή των ξενοδόχων. Δεν δικαιολογείται αυτό αυτή τη φετινή χρονιά. Πρέπει να ανοίξουν την αγκαλιά τους οι ξενοδόχοι».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top