Αυτά είναι τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για ανάκαμψη της οικονομίας

Σε ποιους τομείς θα μειωθεί ο ΦΠΑ – Επιδότηση εργαζομένων και ανέργων

Μειώσεις ΦΠΑ στην εστίαση και στις μεταφορές ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ δρομολογεί σειρά επιδομάτων για την στήριξη εργαζόμενων και ανέργων. 
  
 

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα της Τετάρτης – Τι θα ανακοινώσει

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΠΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Κατεβάζοντας τον ΦΠΑ 10 μονάδες στην εστίαση και τις μεταφορές η κυβέρνηση φιλοδοξεί να δώσει το  φιλί της ζωής   στις επιχειρήσεις για να μείνουν ζωντανές  και να ενισχύσει ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και τους άνεργους  με επιδόματα για τους επόμενους 4 μήνες.

Ο ΦΠΑ στην εστίαση εξετάζεται να μειωθεί στο 13 από 24%, ενώ αντίστοιχη μείωση δρομολογείται στις μεταφορες και ειδικά στα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας ισχύει

Με ευρωπαϊκό κονδύλια οι εργαζόμενοι που θα χάσουν αποδοχές θα έχουν επιδότηση όχι μόνο των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και ως το 60% της απώλειας του εισοδήματος. 

Για όσους δεν καταφέρουν να βρουν δουλειά το επίδομα ανεργίας θα παραταθεί ως τον Σεπτέμβριο.

ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: ΥΠΕΡΟΠΛΟ 500 ΔΙΣ  ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ

Η καγκελάριος Μέρκελ έκανε ένα βήμα πίσω και συμφώνησε με τον πρόεδρο Μακρόν σε ένα υπέρόπλο, το ταμείο ανάκαμψης με 500 δις για την στήριξη των ευρωπαϊκών κρατών με επιδοτήσεις από δάνειο που θα πάρει η ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή με ευρωομόλογο από την πίσω πόρτα.

Καλωσορίζει η Ντερ Λάιεν την πρόταση Μέρκελ - Μακρόν για Ταμείο Ανάκαμψης

Οι θεσμικοί επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, του Συμβουλίου της Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στήριξαν την πρόταση, αλλά το πρώτο όχι ήρθε από τον Αυστριακό καγκελάριο Κουρτς που έκανε μέτωπο με τους πρωθυπουργούς Δανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας, επιμένοντας η όποια βοήθεια στα κράτη να δοθεί μόνο με δάνεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top