Έτοιμο να ξεκινήσει επιτέλους το Εurogroup - Αισιόδοξος ο Σεντένο 

"Αυτή τη φορά θα αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων" 

 

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου του Eurogroup Σεντένο όπως το ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter  

Έτοιμο να ξεκινήσει - επιτέλους -  το Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου Σεντένο. Η νέα ώρα έναρξης της τηλεδιάσκεψης είναι 21:30 Βρυξελλών (22.30 Ελλάδος), ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές. 

Άλλη μια ώρα καθυστέρηση στην έναρξη του Eurogroup είχε ανακοινώσει νωρίτερα  ο Εκπρόσωπος του Προέδρου Μάριο Σεντένο, Λουίς Ρέγκο.

Νέο θρίλερ για το Eurogroup: Θα ξεκινήσει με καθυστέρηση

Η νέα ώρα έναρξης ήταν στις 19:00 Βρυξελλών. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Σεντένο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δήλωνε ότι οι Υπουργοί Οικονομικών είναι κοντά σε συμφωνία. Όπως τόνισε "αυτή τη φορά θα αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων".

 

Συγκεκριμένα, ο Μάριο Σεντένο δήλωσε: "καθώς ξεκινάμε και πάλι την τηλεδιάσκεψη του eurogroup, διακυβεύονται πολλά. Καλώ όλους τους Υπουργούς Οικονομικών να συμφωνήσουμε σε ένα γεναίο και φιλόδοξο πλάνο για να θωρακίσουμε τις οικονομίες μας, εις απάντηση σε αυτή την κοινή απειλή: ένα δίχτυ ασφαλείας για να προστατεύουσουμε τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τις οικονομίες των Κρατών Μελών. Ένα πλάνο που μας δίνει ελπίδα να ξεπεράσουμε την κρίση, όσο βυθιζόμαστε προς την ύφεση".

 Ώρα αποφάσεων για Eurogroup μετά το αδιέξοδο

"Είμαστε σε όλο αυτό όλοι μαζί", σημειώνει. Όλοι σε lockdown, με απώλειες που αυξάνονται με την ώρα και χωρίς τέλος ενόψει. Κάθε μέρα ενθυμούμαστε ότι αυτός ο ιός είναι τυφλός σε σημαίες, φύλο, χρώμα, ή κοινωνικές τάξεις". "Δεν υπάρχουν επιβάτες της πρώτης γραμμής, ή κολυμπάμε όλοι ή βυθιζόμαστε. Είναι μια πραγματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης", προειδοποιεί. "Αυτό είναι παγκόσμιο".

“Τα καλά νέα είναι ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία. Πιστεύω, ακόμα πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και θα δείξουμε το αναγκαίο πνεύμα συμβιβασμού που είναι το θεμέλειο της Ένωσής μας", τονίζει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top