Κοινωνικό Μέρισμα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ενστάσεις

150.000 νοικοκυριά έχουν υποβάλει επιτυχώς αιτήσεις

Δείτε ρεπορτάζ με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την έναρξη της εφαρμογής για το Κοινωνικό Μέρισμα

Ανοίγει σήμερα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, νέα συμπληρωματική σελίδα για το Κοινωνικό Μέρισμα, στην οποία θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις όσοι υπέβαλαν αιτήσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν.

Κοινωνικό μέρισμα: Αλαλούμ με τις αιτήσεις και παράπονα από ΑμΕΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι τώρα έχουν κάνει επιτυχώς αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα 150.000 νοικοκυριά, ενώ όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους θα πάρουν το επίδομα στις αρχές του νέου έτους. 

Κοινωνικό μέρισμα: Άνοιξε η εφαρμογή - Ποιοι θα πάρουν 700 ευρώ

Επίσης, λειτουργούν δύο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ, ώστε να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση. 

Κοινωνικό μέρισμα: Χωρίς ηλικιακό όριο για ΑμεΑ- Από 17/12 οι αιτήσεις 

Πάνω από 250.000 αιτήσεις έχουν γίνει για το κοινωνικό μέρισμα από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν με τους κωδικούς του Taxisnet και διαπιστώνουν σε πραγματικό χρόνο, εάν είναι δικαιούχοι ή όχι του έκτακτου βοηθήματος.

Όπως διαπιστώθηκε από το πρώτο 24ωρο της λειτουργίας της πλατφόρμας, υπάρχει πρόβλημα με τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), καθώς κόβονται πολλές αιτήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε διευκρίνιση, η οποία αναφέρει πως για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα, στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα.

Προβλήματα όμως παρατηρήθηκαν και σε μονογονεϊκές οικογένειες ή ζευγάρια βραχυχρόνια / μακροχρόνια άνεργοι, που έκαναν παιδί εντός του 2019, καθώς το σύστημα τους «έκοψε» γιατί «διαβάζει» τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.

Ενδεχομένως πάντως να καλυφθούν και αυτοί με κάποιον τρόπο από το σύστημα (π.χ. να αντληθούν στοιχεία από το Α21 για το φετινό οικογενειακό επίδομα).
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top