Προς παράταση για τις 120 δόσεις

Παράταση και για τα χρέη στους Δήμους μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Ο  πυρετός των 120 δόσεων ανεβαίνει όσο πλησιάζουμε στην καταληκτική προθεσμία και οι φοροτεχνικοί ζητάνε- τι άλλο;- παράταση για να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους. 

ΠΗΡΕ "ΦΩΤΙΑ" ΤΟ TAXIS ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ 

«Περίμενα την κυβέρνηση να φέρει τις βελτιώσεις και τώρα θα μπω... Θα αφήσουμε πίσω χρέη και θα προχωρήσουμε» δηλώνει στην κάμερα του Star o Νίκος Στυλιανόις, ο οποίος   είναι ένας από τους χιλιάδες φορολογούμενους, που περίμεναν να ενεργοποιηθούν οι ευνοϊκότεροι όροι για τις 120 δόσεις. 

Γιατί οι 120 δόσεις πάνε προς «άτυπη» παράταση

ΓΕΡΟ "ΨΑΛΙΔΙ" ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ

Ένα από τα κίνητρα είναι το μεγαλύτερο "κούρεμα" για όποιον καταβάλει προκαταβολή. Τα τέσσερα βήματα για τον φορολογούμενο είναι: Επιλέγει αριθμό δόσεων, συμπληρώνει το ποσό προκαταβολής, το σύστημα επαναϋπολογίζει τις δόσεις και στο τέλος βλέπει μεγαλύτερη έκπτωση στις προσαυξήσεις. 

120 δόσεις: Πώς θα διαγράψετε τους τόκους και τις προαυξήσεις

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ "ΜΕΤΡΑΝΕ" ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ

Η παράταση, πέρα από τις 30 Σεπτεμβρίου, φαντάζει ως μονόδρομος, καθώς οι φορολογούμενοι αν και συνωστίζονται στο TAXIS, διστάζουν να προχωρήσουν στη ρύθμιση. 

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ υποβλήθηκαν 17.000 αιτήσεις στη νέα πλατφόρμα, τελικά μόνο οι 13.000 πλήρωσαν την πρώτη δόση και ενεργοποίησαν τη ρύθμιση. 

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ»  ΣΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

Όπως διευκρινίζει ο φοροτεχνικός Δημήτρης Βελιώτης, δεν μπορούν να μπουν  στη ρύθμιση όσοι έχουν τελεσίδικες αποφάσεις για φοροδιαφυγή, όσοι έχουν μπει στις 100 δόσεις και όσοι έχουν υπαχθεί στον εξωδικαστικό. 

ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ως τώρα 330.000 φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει χρέη  2,7 δισ ευρώ και έχουν μπει στα κρατικά ταμεία 265 εκατ. Ευρώ.  

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΚΑ - ΟΤΑ

Με διάταξη στον αναπτυξιακό, οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν υπολογισμό των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ ως το τέλος του μήνα και να ρυθμίσουν τα χρέη τους ως το τέλος του χρόνου. Όσον αφορά στη ρύθμιση για οφειλές στους ΟΤΑ, παρατείνεται ως 31 Δεκεμβρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top