«Κόκκινα δάνεια»: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία

Χαμός με 120 δόσεις: Έφτασαν περίπου τις 70.000 οι αιτήσεις

Ξύλινοι πύργοι

Τέλη Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση χρεών για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Μολονότι ο νέος νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει τεθεί σε ισχύ από τις 30 Απριλίου, συνεχίζεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της πλατφόρμας, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργική.

Πρώτη κατοικία: Στον «αέρα» οι δανειολήπτες - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Πρώτη κατοικία και χρέη: Τι αλλάζει για τους πλειστηριασμούς από 1η Μαΐου

Σημειώνεται πως το ανώτατο ύψος της οφειλής ενός δανείου, του οποίου ζητά τη ρύθμιση ο οφειλέτης, είναι -μαζί με τους τόκους- τα 130.000 ευρώ.

Μάλιστα, όσο θα διαρκεί η διαδικασία για τη ρύθμιση, θα υπάρχει προσωρινή προστασία του δανειολήπτη από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού.

Χαμός με 120 δόσεις: Έφτασαν περίπου τις 70.000 οι αιτήσεις

Την ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα παρατηρείται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τη ρύθμιση χρεών προς την εφορία και τα ταμεία, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα ευνοϊκά μέτρα των 120 δόσεων.

Όπως έκανε γνωστό ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, 38.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και 31.000 προς την εφορία.

Παράταση σε ΕΝΦΙΑ, 120 δόσεις και δηλώσεις φόρου φέρνουν οι πρόωρες εκλογές

120 δόσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα μπείτε στη ρύθμιση

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις νιώθουν πως αδικούνται καθώς για αυτούς ο αριθμός των δόσεων προς την εφορία δεν ξεπερνά τις 24, για τακτικές, και τις 36 δόσεις, για έκτακτες φορολογικές οφειλές» τόνισε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Όπως υπογραμμίζει, για ακόμη φορά δεν υπάρχει πρόβλεψη επιβράβευσης για τους ενημερωμένους φορολογούμενους και τους συνεπείς εργοδότες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top