Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές λήγει η διορία τις επόμενες εβδομάδες

Προς γενική παράταση στις προθεσμίες λόγω χαμηλής συμμετοχής

Δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος η χαμηλή συμμετοχή στις δηλώσεις ακινήτων στο Κτηματολόγιο αλλά και η αδυναμία πολλών ιδιοκτητών -ιδίως στις αγροτικές περιοχές- να συγκεντρώσουν πολλά δικαιολογητικά. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΝ και το Κτηματολόγιο προσανατολίζονται σε γενικής παράταση των δηλώσεων.

Κτηματολόγιο: Νέα παράταση για οκτώ νομούς – Τέλος οι συναλλαγές με μετρητά

Μέχρι στιγμής η συνήθης πρακτική είναι να δίνονται τρεις μήνες παράταση, ωστόσο το υπουργείο προσανατολίζεται σε παράταση άλλων τριών μηνών.

Σύμφωνα με πηγές, «πυξίδα» για το τι μέλλει γενέσθαι αποτελούν τα Δωδεκάνησα, όπου το χρονικό περιθώριο των προβλεπόμενων παρατάσεων λήγει τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

Η «μαγική φόρμουλα» που φαίνεται να κερδίζει έδαφος για την παράταση είναι η λύση, που προβλέπει να δέχονται από το Κτηματολόγιο μη ολοκληρωμένες δηλώσεις και στη συνέχεια ο ανάδοχος θα κλείνει ραντεβού στον ενδιαφερόμενο προκειμένου ο τελευταίος να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που του λείπουν. 

Αυτό όμως, μπορεί να φέρει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου αντιμέτωπο με πρόστιμα. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος τονίζουν πως υπάρχει σκέψη για μη ενεργοποίηση των προστίμων, μέχρι νεοτέρας (αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργοποιημένα τα πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις).

Σε ποιες περιοχές λήγει η διορία για τις δηλώσεις ακινήτων τις επόμενες εβδομάδες

Σε αρκετές περιοχές λήγει η διορία για τις δηλώσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Κτηματολόγιο: Πόσο κοστίζει η υποβολή της δήλωσης

Στις 10 Ιουνίου 2019 λήγει η διορία για δώδεκα περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Αττική/ Μέγαρα και Οινόη)

Στις 17 Ιουνίου λήγει η διορία για επτά περιοχές: Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top