Μεγάλο αδελφό στήνει η εφορία στην αγορά για την παρακολούθηση της έκδοσης αποδείξεων

Διαβάστε πώς θα λειτουργεί το online σύστημα

Μεγάλο αδελφό στήνει η εφορία στην αγορά

Όλες οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών πρόκειται να συνδεθούν με την εφορία, όπως  τουλάχιστον προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Βέβαια, όπως τόνισε ο οικονομικός συντάκτης του Star Σπύρος Δημητρέλης, στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεν είναι η πρώτη φορά που εξαγγέλλεται αυτή η διασύνδεση, καθώς ακούγεται τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί.

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο στο taxis τα στοιχεία των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδουν. Έτσι η εφορία θα μπορεί να παρακολουθεί πόσες και ποιές αποδείξεις κόβει κάθε επιχείρηση.

Μάλιστα, θα γίνεται σύγκριση για το πόσες αποδείξεις κόβονται όταν στην περιοχή βρίσκονται ελεγκτές της εφορίας και πόσες όταν αυτοί φεύγουν. Έτσι η εφορία θα μπορεί να γνωρίζει τη φορολογική συμπεριφορά κάθε επιχείρησης και όπου βλέπει ενδείξεις φοροδιαφυγής να πηγαίνει για έλεγχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top