Χύθηκε η καρδάρα-Πάνε οι ελπίδες! ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τα τέλη κυκλοφορίας

Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης και τον ΕΦΚ στα τσιγάρα

​Αφού ακούσαμε όλα τα δυνατά σενάρια για το ποια τέλη κυκλοφορίας μπορεί να γίνουν φτηνότερα, ποια μπορεί να κοστίζουν ακριβότερα, ποια αυτοκίνητα θα επιχειρηθεί να επιστρέψουν στη κυκλοφορία από την ακινησία που βρίσκονται, ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, έριξε «μια κλωτσιά στη καρδάρα» και ακύρωσε όλη τη σεναριολογία των τελευταίων ημερών.

Ρωτήθηκε από τους οικονομικούς συντάκτες και δείτε πώς απάντησε: «θα δούμε αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη δοθεί εντολή στη ΓΓΠΣ να ξεκινήσει η διαδικασία του φορτώματος των αρχείων με τα τέλη κυκλοφορίας στο server της υπηρεσίας και να περιμένουν -να δουν - αν θα υπάρξουν αλλαγές.

Η ίδια ανώτατη πηγή ρωτήθηκε και για το επίδομα θέρμανσης που τα σενάρια έλεγαν ότι μπορεί να είναι μικρότερο σε παραθαλάσσιες περιοχές και μεγαλύτερο σε ορεινές περιοχές του ίδιου Νομού, σε αντίθεση με τον οριζόντιο χαρακτήρα σήμερα. Απάντησε ως εξής: «Στο βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, οι αλλαγές θα προχωρήσουν».

Τέλος, σχετικά με το αίτημ�� διαφόρων φορέων για κατάργηση ή αναβολή των επικείμενων αυξήσεων (από 1η Ιανουαρίου) στον ΕΦΚ στα τσιγάρα, η ίδια πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά να μην εφαρμοστούν. Συμπλήρωσε όμως ότι σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι όσο αυξάνονται τα έσοδα, οι έμμεσοι φόροι να μειώνονται.

Δείτε στα links που ακολουθούν τα σενάρια που ακούγονταν μέχρι τώρα:

Τέλη κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους – Τι αλλάζει σε ΤΕΚΜΗΡΙΑ και ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ)

Δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι τέλη κυκλοφορίας θα ξεκινήσουμε να πληρώνουμε από τη Δευτέρα!

Το φυσάνε και δεν κρυώνει όσοι αγόρασαν πετρελαιοκίνητα-Θα πληρώσουν και αυτοί ΤΕΛΗ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top