ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία για παλιούς μισθούς και μας τιμωρούν με νέες ΜΕΙΩΣΕΙΣ!

Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία για παλιούς μισθούς και μας τιμωρούν με νέες ΜΕΙΩΣΕΙΣ!

Μία σημαντική προσθήκη αναμένεται να μπει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα αλλάξει ριζικά το ύψος των συντάξεων. Έχει να κάνει με τα χρόνια εργασίας που θα ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό της σύνταξης.

Το σχέδιο νόμου προέβλεπε ως βάση για τον υπολογισμό της σύνταξης το σύνολο του εργασιακού βίου. Έως σήμερα οι συντάξεις υπολογίζονταν για παράδειγμα στο ΙΚΑ- με βάση την καλύτερη 5ετία της τελευταίας 10ετίας. Σε κάποια ταμεία ΔΕΚΟ οι συντάξεις υπολογίζονταν με βάση τον τελευταίο μισθό και έτσι ήταν πολύ υψηλές. Η τρόικα είπε τέλος σε αυτό, και πλέον οι συντάξεις θα υπολογίζονται με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου. Δεν ήξεραν όμως οι τροικανοί ότι στο... ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα οι εισφορές δεν είναι ψηφιοποιημένες στο σύνολό τους, είναι χειρόγραφες και δεν μπορούν καν να βρεθούν σε κάποιες περιπτώσεις! Έτσι ως αφετηρία υπολογισμού λέει τώρα η κυβέρνηση ότι θα τεθεί το έτος 2002.

Τι αλλαγές θα φέρει αυτό στο ύψος των συντάξεων;

Αν σκεφτούμε ότι στο διάστημα 2002-2016 που θα είναι η βάση υπολογισμού περιλαμβάνεται το διάστημα 2009-2016, που οι μισθοί μειώθηκαν δραματικά σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει ...μεγάλη μείωση των συντάξεων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top