Αλεξιάδης: Σε 2-3 εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα έρθουν στη Βουλή οι πολλές δόσεις στην εφορία

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις μόνο για τις ημέρες με πρόβλημα στο Taxis

Σε δύο ή τρεις εβδομάδες θα γίνει γνωστό τελικά αν θα δοθεί στους πολίτες με χρεωστικά εκκαθαριστικά, η δυνατότητα πληρωμής των οφειλών τους προς την εφορία μέχρι και σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, όπως δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Με τον τρόπο αυτό παρέπεμψε εμμέσως στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και για αυτό το ζήτημα, στο πλαίσιο της αξιολόγησης, για το οποίο φέρονται επίσης να έχουν αντιρρήσεις.
Σε συνέντευξη Τύπου στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, όπως προβλέπει ο νόμος, η πληρωμή του φόρου γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. «Όταν, και αν έρθει η διάταξη στη Βουλή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν κάνει τη δήλωση και θέλουν να πληρώσουν μέχρι σε οκτώ δόσεις. Σε δύο ή τρεις εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα έρθει ή όχι αυτή η διάταξη στη Βουλή» συμπλήρωσε.
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη και συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, πέραν των όσων τυχόν θα απαιτηθούν, για όσες ημέρες το σύστημα TAXIS αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.
«Θα αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα υπάρχουν ή ενδέχεται να εμφανιστούν, αλλά δεν έχουμε σκοπό να αναπαράγουμε ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, μετακινώντας διαρκώς τις ημερομηνίες κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων. Μετά το τρίμηνο θα δοθεί παράταση μόνο για όσες ημέρες υπάρχουν πιθανώς προβλήματα στο TAXIS» δήλωσε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top