Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Το έφαγε η μαρμάγκα! Απρίλιο το περιμέναμε, καλοκαίρι θα έρθει!

"Οι δανειστές φταίνε" υποστηρίζει η Φωτίου

​Σίριαλ έχει καταντήσει το θέμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που υποτίθεται ότι θα καταβαλλόταν από τον Απρίλιο του 2016.

Την Τρίτη, η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου είπε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα ξεκινήσει με τρεις μήνες καθυστέρηση και αντί για τον Απρίλιο θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2016.

Η κα Φωτίου έριξε το φταίξιμο για την καθυστέρηση στους δανειστές, αφού όπως υποστήριξε δεν απαντούν στην ελληνική πρόταση για το πρόγραμμα -η οποία έχει σταλεί από τις 2 Φεβρουαρίου-, γεγονός που έχει κολλήσει τη διαδικασία.

Έτσι, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει τρίμηνη παράταση στη κάρτα σίτισης, μέχρι να τρέξει το νέο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπως θα ονομάζεται πλέον το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, θα έτρεχε πιλοτικά σε 30 δήμους, παράλληλα με τις δράσεις για την ανθρωπιστική κρίση στους υπόλοιπους δήμους της χώρας. Για τον σκοπό αυτό δημιουργούνται δύο ηλεκτρονικές πλατφ��ρμες που θα διευκολύνουν την διαδικασία, μετά και τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην περσινή πρώτη πιλοτική εφαρμογή του.

Το στοίχημα είναι πλέον αν το υπουργείο Εργασίας θα προλάβει να είναι έτοιμο και στην νέα ημερομηνία ή αν θα υπάρξει τελικά μια νέα παράταση.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top