Σταθάκης:Στις 22 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Θα περάσουν ασφαλιστικό και φορολογικό

«Βιώσιμο ως το 2022 το ελληνικό χρέος» - Τι διευκρίνισε με νεότερη δήλωση

Σταθάκης:Στις 22 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Θα περάσουν ασφαλιστικό και φορολογικό

Την εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα περάσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ του Economist στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως τα σχετικά νομοσχέδια θα πάνε στη Βουλή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την οποίο οριοθέτησε χρονικά στις 22 Απριλίου.

O ίδιος, υπογράμμισε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ως το 2022 αλλά τόνισε πως θα χρειαστεί νέος γύρος συζητήσεων μετά από αυτό.

Τέλος, όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως ο αρχικός στόχος για έσοδα (50 δισ. ευρώ) δεν ήταν ρεαλιστικός και πως τώρα ο στόχος είναι στα 15 δισ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να είναι τελικά μικρότερος.

Ο κ. Σταθάκης με νεότερη δήλωση του τοποθετήθηκε εκ νέου για το θέμα του χρέους (συγκεκριμένα στις δηλώσεις του για βιώσιμο χρέος ως το 2022) υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει η επίσημη θέση της κυβέρνησης.

«Με την επιτυχ�� ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top