ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μείωση του αφορολόγητου είναι υπογεγραμμένη από τον Αύγουστο του 2015! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Είναι στα προσυμφωνημένα του Μνημονίου ΙΙΙ

​Τελικά η δήθεν "αξίωση”... των δανειστών να γίνει περικοπή στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους, δεν ήταν και τόσο κεραυνός εν αιθρία ούτε άφησε άφωνο το οικονομικό επιτελείο!

Η μείωση αυτή είναι προσυμφωνημένη και υπογεγραμμένη και ��εριλαμβάνεται στο Μνημόνιο ΙΙΙ από τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR.

Συγκεκριμένα το περασμένο καλοκαίρι με τα υπόλοιπα μέτρα του Μνημονίου ΙΙΙ, συμπεριληφθεί και η μείωση του αφορολογήτου των μισθωτών και των συνταξιούχων, χωρίς όμως αυτό να γίνει αντιληπτό καθώς κρύφτηκε πίσω από μια κατάλληλα «επιμελημένη» διατύπωση.

Η φράση κλειδί που λειτούργησε ως "μανδύας" για την περικοπή του αφορολόγητου, η οποία ψηφίστηκε είναι στο αγγλικό κείμενο: «Τhe Government will simplify the personal income tax credit schedule», η οποία μεταφράστηκε επί λέξει στα ελληνικά ως εξής: «Η κυβέρνηση … θα απλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την πίστωση φόρου για τη φορολογία εισοδήματος»!

Στο α��γλικό κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ η φράση αυτή βρίσκεται στη σελίδα 8 και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των «μεταρρυθμίσεων» που δεσμεύεται να προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

mou-annotated-by-yv.pdfαγγλικό κείμενο.pdf

Στο ελληνικό κείμενο του Μνημονίου ΙΙΙ, η αντίστοιχη φράση έχει αποτυπωθεί στη σελίδα 1017 του αντίστοιχου Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.pdfΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.pdf

Με άλλα λόγια η υπενθύμιση των δανειστών να ζητήσουν από την ελληνική πλευρά την μείωση του αφορολόγητου ορίου των μισθωτών και των συνταξιούχων δεν είναι ούτε κάτι ��αινούργιο, ούτε αποτελεί νέα παράλογη απαίτηση των θεσμών, αλλά πρόκειται για πράγματα που και συμφωνημένα είναι και ψηφισμένα από τον Αύγουστο του 2015!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top