Ωρολογιακή βόμβα 9 δισ. ευρώ απειλεί τα Ταμεία και το Μνημόνιο!

Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται τα 15 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών…

Ωρολογιακή βόμβα 9 δισ. ευρώ απειλεί τα Ταμεία και το Μνημόνιο!

Μαύρη τρύπα σχεδόν 10 δισ. ευρώ απειλεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Οι τουλάχιστον έξι αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων δημιουργούν δημοσιονομική υποχρέωση που ενδέχεται να ξεπερνά τα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ οι σχεδόν 320.000 συντάξεις σε αναμονή "κρύβουν" πίσω τους έλλειμμα της τάξης των 3,7 δισ. ευρώ.

Στο σκηνικό των ελλειμμάτων και των κρυφών χρεών, πρέπει να προστεθεί ένας ακόμη επιβαρυντικός της κατάστασης παράγο��τας, τα συνεχώς αυξανόμενα ληξιπρόθεσμα χρέη τρίτων προς τα ταμεία, που ξεπέρασαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών τα 15 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τρεις παράγοντες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να εξελιχθούν στη θρυαλλίδα που θα τινάξει στον αέρα όχι μόνο την όποια προσπάθεια μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, αλλά και τα δημόσια οικονομικά και κατά συνέπεια το ίδιο το 3ο Μνημόνιο.

Οι τρεις αυτοί παράγοντες δημιουργούν πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ δημιουργούν και προσκόμματα στην όποια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με τους πιστωτές για το ασφαλιστικό, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση από την ελληνική πλευρά για το πώς θα αντιμετωπιστούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top