Ώρα ΜΗΔΕΝ για την οικονομία:ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα- Ανοίγουν το απόγευμα τα ΑΤΜs

Μέσα σε 6 ώρες ήρθαν τα πάνω κάτω

Ώρα ΜΗΔΕΝ για την οικονομία:ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα- Ανοίγουν το απόγευμα τα ΑΤΜs

​Κλειστές θα παραμείνουν οι τράπεζες από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, το βράδυ της Κυριακής.

Τα ΑΤΜs δεν θα λειτουργούν το πρωί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για το ημερήσιο όριο αναλήψεων, το οποίο θα είναι στα 60 ευρώ!

Οι συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, αλλά και από πιστωτικές-cash cards θα είναι ελεύθερες, ενώ μισθοί και συντάξεις θα κατατεθούν κανονικά.

Μέσα σε 6 ώρες ήρθαν τα πάνω κάτω

Τι και αν το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Οικονομικών διεμήνυε ότι ο κύριος Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls, τελικά …. περίπου έξι ώρες ήταν αρκετές για να αλλάξουν τα πάντα.

Με tweet του ο κ.Βαρουφάκης επεσήμαινε πως «Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση, είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη».

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας θα κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργικό.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ήταν μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, υπήρχε ταύτιση απόψεων και έγινε πολύ καλή δουλειά.

Αν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ.Μποτόπουλος είπε πως θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να αποφασίσει αν θα ανοίξει αύριο το Χρηματιστήριο Αθηνών, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι θα είναι κλειστό.

Ψυχραιμία συνέστησε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ.Λούκα Κατσέλη.

Ριζικές αλλαγές και μεγάλους περιορισμούς στη συναλλακτική δραστηριότητα θα φέρει η επιβολή των capital controls:

- Επιβολή πλαφόν στις αναλήψεις. Στο πλαφόν αυτό θα συνυπολογίζονται όλες οι αναλήψεις μετρητών, δηλαδή οι αναλήψεις μέσω χρεωστικής ή και προπληρωμένης ��άρτας, οι αναλήψεις από ταμείο τράπεζας, καθώς και οι αναλήψεις μέσω πιστωτικής κάρτας έναντι του υπολοίπου λογαριασμού όψεως/τρεχούμενου.

- Δεν θα μπορούν να ��ξαργυρωθούν επιταγές, αλλά ούτε και να μεταφερθούν κεφάλαια από τράπεζα σε τράπεζα για πληρωμές.

- Δεν θα μπορούν να "σπάσουν" προθεσμιακές καταθέσεις πριν από την καθορισμένη ημερομηνία λήξης, εκτός και εάν τα χρήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή δανείου στην ίδια τράπεζα.

- Οι επιχειρηματίες θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε υποχρέωσή τους πλην των ανειλημμένων προ της επιβολής των περιοριστικών μέτρων και μάλιστα με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων στην ΤτΕ.

- Υποβολή δικαιολογητικών θα απαιτεί ακόμη και η πληρωμή μισθών.

- Θα απαγορευτεί η εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό και θα μπει πλαφόν για λόγους όπως σπουδές, νοσηλεία ή ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top