ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ: Πιο κάτω και από το 2007 οι μισθοί στην Ελλάδα

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προτείνει μείωση φόρων και θέσπιση κατώτατου μισθού

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ: Πιο κάτω και από το 2007 οι μισθοί στην Ελλάδα

​Κατώτεροι ακόμα και από τους μισθούς του 2007 είναι οι μισθοί που δίνονται στην Ελλάδα σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Στην ίδια… συνομοταξία είναι επίσης η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Βρετανία.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι μισθοί στις ανεπτυγμένες οικονομίες παρέμειναν και πάλι στάσιμοι το 2013, καταγράφοντας σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και μειώσεις.

Οι πραγματικοί, αποπληθωρισμένοι μέσοι μισθοί των ανεπτυγμένων οικονομιών, οι οποίοι σημείωσαν πέρσι μια αύξηση 0,2%, έναντι 0,1% το 2012, δεν έχουν φθάσει στο επίπεδο στο οποίο βρίσκονταν πριν από το 2007, επισημαίνει η ΔΟΕ στη διετή έκθεσή της.

Μολονότι μάλισ��α οι μισθοί αυξήθηκαν το 2013 κατά 6% στην Ασία και κατά 5,8% στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία, η άνοδος αυτή περιορίσθηκε σε 0,8% στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική. Στη Μέση Ανατολή οι μισθοί αυξήθηκαν 3,9%, αλλά στην Αφρική μόνο 0,9%.

Μια ακόμα αρνητική πραγματικότητα που κατέγραψε η ΔΟΕ είναι αυτή των μισθολογικών ανισοτήτων ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, τονίζοντας ότι οι πρακτικές των διακρίσεων και των προκαταλήψεων που βασίζονται στο φύλο πρέπει να εξαλειφθούν μέσω αποτελεσματικών παρεμβάσεων σε ζητήματα όπως η μητρότητα, η πατρότητα, οι γονικές άδειες και με δράσεις ευαισθητοποίησης υπέρ μιας καλύτερης διανομής των οικογενειακών ευθυνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top