ΑΛΑΛΟΥΜ με τις 100 δόσεις: Τρέχουν και δεν φτάνουν χιλιάδες φορολογούμενοι

Απίστευτες γκάφες στο ηλεκτρονικό σύστημα τους στέλνει τώρα στις εφορίες

ΑΛΑΛΟΥΜ με τις 100 δόσεις: Τρέχουν και δεν φτάνουν χιλιάδες φορολογούμενοι

​Ένα απίστευτο αλαλούμ έχει προκληθεί αναφορικά με την ρύθμιση σε 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι τρέχουν στις εφορίες γιατί δεν μπήκαν στη ρύθμιση παρά το γεγονός ότι έκαναν όλα όσα έπρεπε να κάνουν, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στα μέσα Νοεμβρίου όταν και άνοιξε η εφαρμογή στο Taxisnet, χιλιάδες φορολογούμενοι έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση για ένταξή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν πληρώσει τις δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος που είχε λήξει, δηλαδή τη δόση Ιουλίου και Σεπτεμβρίου και όταν έκαναν την αίτηση το σύστημα τους έβγαλε μια ένδειξη ότι για να ενταχθούν θα πρέπει να μην έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή μετά την 1η Οκτωβρίου 2014.

Πολλοί λοιπόν από αυτούς πλήρωσαν την τελευταία δόση που έληγε στο τέλος Νοεμβρίου ή την πλήρωσαν τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, οπότε και είχε ήδη λήξει.

Αντί όμως το σύστημα να διαγράψει την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος, είχε διαγράψει την πρώτη, αυτή δηλαδή που υποτίθεται ότι είχε ρυθμιστεί με τις 100 δόσεις μ�� αποτέλεσμα να τους βγάλει εκτός ρύθμισης.

Τώρα, θα πρέπει οι φορολογούμενοι αυτοί να προσκομίσουν στην εφορία τα αποδεικτικά πληρωμής της δόσης του φόρου από την τράπεζα, όπου και θα διευθετηθεί το πρόβλημα, ώστε να υπαχθούν στην ρύθμιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top