Στο ΦΕΚ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις για οφειλές στην εφορία:Τι προβλέπει και ποιους ωφελεί

Όλη η εγκύκλιος

Στο ΦΕΚ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις για οφειλές στην εφορία:Τι προβλέπει και ποιους ωφελεί

​Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων για τις 100 δόσεις προς τις εφορίες και τα τελωνεία.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση:

-Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω ειδικής εφαρμογής που θα ανοίξει στο Taxis. Εξαιρετικά σε περιπτώσεις που υπάρχει τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης μπορεί να υποβληθεί στην εφορία ή στο τελωνείο.

-Οι οφειλές έως 15.000 ευρώ μπορούν να εξοφληθούν σε έως 100 δόσεις, ενώ μεγαλύτερες οφειλές μπορούν να εξοφληθούν έως και 72 δόσεις.

-Η οφειλή που ρυθμίζεται δεν μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Πληκτρολογώντας τους κωδικούς του στο gsis.gr, ο φορολογούμενος θα βρίσκει ένα μενού επιλογών για το πόσες δόσεις και τι εκπτώσεις μπορεί να ζητήσει. Οι απαλλαγές από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα φτάνουν μέχρι και το 100%, ενώ ο αριθμός των δόσεων κυμαίνεται από 12 έως και 100, ως εξής:

-εφάπαξ σε μία δόση, με απαλλαγή 100%

-έως 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 90%

-έως 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 80%

-έως 36 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 70%

-έως 48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 60%

-έως 60 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 50%

-έως 72 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 30%

- έως 100 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 20%.

-Το ηλεκτρονικό σύστημα θα υπολογίζει αυτόματα και θα εμφανίζει στον φορολογούμενο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων και το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών του. Θα τα επανακαθορίζει και θα τα μειώνει αναδρομικά, όπως διαμορφώνονται με το ευνοϊκό επιτόκιο 4,56% το χρόνο (αντί 8,5% που υπολογίζονται σήμερα οι τρέχουσες οφειλές του) εφόσον ενταχθεί στη ρύθμιση.

-Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν πώς διαμορφώνεται γι' αυτούς η μηνιαία καταβολή (από 50 ευρώ μόλις) και το υπόλοιπο της οφειλής τους, σε κάθε μία από τις περιπτώσεις των προσφερομένων δόσεων. Θα δουν δηλαδή τι θα γλίτωναν και τι θα πλήρωναν αν εξοφλούσαν «μια και έξω», αλλά και τι κερδίζουν αν έχουν τη ρύθμιση με τις 48 δόσεις και παραμείνουν σε αυτή (20% μεγαλύτερη έκπτωση).

-Η επιλογή για τις 100 δόσεις δεν θα ανοίγει για όσους χρωστούν πάνω από 15.000 ευρώ (βάσει νόμου δικαιούνται 72 δόσεις) ή κάτω από 5.000 ευρώ (επειδή καμία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 50 ευρώ το μήνα).

Δείτε στο Pdf όλη την εγκύκλιο

eforia.pdfeforia.pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top