Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Δημόσιο: Άρση μονιμότητας και ψαλίδι στους μισθούς για τους νεοπροσληφθέντες

Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων πλέον στο Δημόσιο

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Δημόσιο: Άρση μονιμότητας και ψαλίδι στους μισθούς για τους νεοπροσληφθέντες

​Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν στο Δημόσιο, αφού στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να υπάρχουν πλέον υπάλληλοι δύο ταχυτήτων.

Σύμφωνα με το Έθνος, μετά την χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η υπό δόκιμη πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο, οι οποίοι θα παίρνουν μικρότερο μισθό από ότι εκείνοι που δουλεύουν ήδη εκεί, ο οποίος θα ισοδυναμεί με τον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα, ενώ γι’ αυτούς δεν θα ισχύει ούτε η μονιμότητα, αφού για τα δύο πρώτα χρόνια θα υπηρετούν υπό δοκιμαστικό καθεστώς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν περάσουν τα δύο αυτά δοκιμαστικά χρόνια οι νεοπροσληφθέντες, αν συνεχίσουν να εργάζονται στο Δημόσιο θα δουν να αλλάζει το μισθολογικό τους καθεστώς, αλλά και η εργασιακή τους σχέση με το Δημόσ��ο.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι να μειωθεί το μισθολογικό κόστος και να ανοίξει ο δρόμος για την άρση της μονιμότητας, πραγματοποιώντας προσλήψεις με διετείς συμβάσεις και αντικατάσταση των εργαζομένων.

Πάντως την Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά στις απολύσεις, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά.

Μάλιστα όπως ξεκαθάρισε, υπάρχουν σε εξέλιξη κάποιοι διαγωνισμοί προσλήψεων στο Δημόσιο, στους οποίους αν δεν προσληφθούν κάποιοι από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα βρεθούν οριστικά εκτός Δημοσίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται τώρα σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα δουν την πόρτα της εξόδου μέχρι το τέλος του χρόνου είναι περισσότεροι από 2.500.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top