Α. Σακελλαρίου: Μια Ελληνίδα στις ισχυρότερες γυναίκες στην Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική

Το who is who της «Σιδηράς Κυρίας» των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Α. Σακελλαρίου: Μια Ελληνίδα στις ισχυρότερες γυναίκες στην Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική

​Στις 100 ισχυρότερες γυναίκες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συγκαταλέγεται η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κα. Αναστασία Σακελλαρίου, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη Financial News Women.

Η κα Σακελλαρίου αποφοίτησε από το Αρσάκειο Τοσίτσειο το 1991 και συνέχισε τις σπουδές της στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και έδειξε σαφή κλίση προς τα χρηματοοικονομικά και την τραπεζική.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο Γουόρκι και Ρέντινγκ με ειδίκευση στη διεθνή τραπεζική και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η πρώτη της δουλειά ήταν στην Deutsche Bank του Λονδίνου, ως στέλεχος στην επενδυτική τραπεζική και ειδικεύτηκε στους τομείς της πίστης και αναδιάρθρωσης πιστώσεων, της διαχείρισης ενεργητικού – παθητικού και του risk management.

To 1999 πήρε μετάθεση από το City του Λονδίνου, στη Wall Street της Νέας Υόρκης και το 2000 ξαναγυρίζει στο Λονδίνο για να εργαστεί στην Credit Suisse.

Το 2009 παίρνει τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και γίνεται σύμβουλος του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μ. Σάλλα.

Την ίδια χρονιά παντρεύεται τον Επαμεινώνδα Φαρμάκη και το 2010 αποκτά την κόρη της.

Το 2010 αποχωρεί από την Πειραιώς και στα τέλη του 2011 αναλαμβάνει chief risk officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η επιλογή της κας Σακελλαρίου στην θέση της επικεφαλής του ΤΧΣ έγινε από την Τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδας και τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Χαρακτηρίζεται ως η «Σιδηρά Κυρία» των τραπεζιτών και ξεχώρισε λόγω του αυστηρού και τεχνοκρατικού ύφους της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top