Κ. Μίχαλος: «Να υλοποιηθούν γρήγορα οι εξαγγελίες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές»

Ζητά οι δόσεις να οριστούν στις 100

Κ. Μίχαλος: «Να υλοποιηθούν γρήγορα οι εξαγγελίες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές»

​Την άμεση εφαρμογή των εξαγγελιών της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

«Η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει να υλοποιηθούν σύντομα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών που αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζήτησε επίσης η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία να γίνει σε 100 δόσεις με μ��ίωση των προσαυξήσεων κατά 90%, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κυρίαρχο ρόλο για να είναι αποτελεσματική η ρύθμιση θα είναι η διαμόρφωση του επιτοκίου που τώρα βρίσκεται στο 4,25%.

«Όταν η Τράπεζα της Ελλάδας για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων καταβάλει επιτόκιο κατά μέσο όρο 1,8%, δεν μπορεί η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους να υπερβαίνει το 2,5%. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει για μικρότερης χρονικής διάρκειας (72 μηνών) αποπληρωμή οφειλών άνω των 15.000 ευρώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τότε θα πρέπει για τους πρώτους 12 μήνες να καταβάλλεται μειωμένη δόση κατά το ήμισυ λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και να ενσωματωθεί το εναπομείναν ποσό στις 60 δόσεις που θα ακολουθήσουν. Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση να εισακούσει τις εισηγήσεις μας και να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση. Διαφορετικά, οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top