Αισιοδοξία από το ΥΠΟΙΚ ότι «πάμε για συμφωνία με την τρόικα»

«Έχουν κι αυτοί να χάσουν αν δεν τα βρούμε» το μήνυμα

Αισιοδοξία από το ΥΠΟΙΚ ότι «πάμε για συμφωνία με την τρόικα»

«Πάμε για συμφωνία, για να τα βρούμε και όχι να τα σπάσουμε» είναι το μήνυμα που έστειλε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά την απογευματινή σύσκεψη με την τρόικα και λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όσον αφορά τα ειδικότερα θέματα που συζητήθηκαν η ελληνική θέση φαίνεται να «περνάει» στις ομαδικές απολύσεις, αλλά το θέμα παραμένει ανοιχτό όσο δεν υπάρχει συμφωνία.

Σίγουρη φαίνεται να είναι η ελληνική πλευρά ότι δεν θα υπάρξουν δημοσιονομικά μέτρα για το 2014, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει διανομή του δημοσιονομικού πλεονάσματος, όπως έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, μετά την πιστοποίηση της επίτευξής του από την Εurostat, τον ερχόμενο μήνα.

Σε αντίθεση πάντως με τα παραπάνω ζητήματα, διαφωνία φέρεται να υπάρχει ακόμα για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ όμως επιμένει ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, η οποία αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι την Κυριακή, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα. « Έχουν κι αυτοί να χάσουν αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή» διαμηνύει με νόημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top