Μαραθώνιος για συμφωνία ως το Eurogroup: «δύσκολα θα κλείσουμε ως την Δευτέρα»

Μέχρι τα ξημερώματα τα έλεγαν Στουρνάρας – τρόικα

Μαραθώνια ήταν η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 01:25. «Πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να ληφθεί η μία ή η άλλη πολιτική απόφαση» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έως το Eurogroup», σχολίασε κυβερνητικό στέλεχος.

Yπουργός της κυβέρνησης ξεκαθάρισε -μετά τις εξαντλητικές κατ' αυτό�� διαπραγματεύσεις- ότι «έχουν πλέον εξαντληθεί όλες οι τεχνικές προτάσεις» και πρόσθεσε: «είναι ζόρικα τα πράγματα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Το προσπαθούμε έως και τη Δευτέρα (σ.σ. οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup) να κλείσουμε συμφωνία».

Εκτός από το δημοσιονομικό κενό και την διαφωνία για την διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος, «αγκάθια» φαίνεται πως παραμένουν η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο Δημόσιο, η διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

Όπως έχει γράψει το star.gr, η συνάντηση με την τρόικα άρχισε στις 20:00 της Κυριακής, ενώ είχε προηγηθεί, στο υπουργείο Οικονομικών, ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο, με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγεί��ς και Δικαιοσύνης να ενημερώνουν τον Γιάννη Στουρνάρα για τις έως σήμερα διαπραγματεύσεις με την τρόικα στους τομείς τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top