ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Όριο οι 100.000 ευρώ – Τι αποφάσισαν στο Ecofin;

Πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Όριο οι 100.000 ευρώ – Τι αποφάσισαν στο Ecofin;

Εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του Ecofin η πολιτική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου για τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων.

Όπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Ecofin, Γ. Στουρνάρας, είναι πλήρως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ.

«Αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ. Διατηρεί το επίπεδο κάλυψης των 100.000 Ευρώ ανά καταθέτη και τράπεζα, εναρμονίζοντας το πλαίσιο λειτουργίας των Συστημάτων Εγγύησης Καταθέσεων ανά την ΕΕ και διασφαλίζοντας ένα ομοιόμορφο, υψηλό επίπεδο εγγύησης καταθέσεων σε όλα τα κράτη μέλη», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Πρόοδος στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης

Πρόοδος διαπιστώθηκε στις συζητήσεις στο συμβούλιο Ecofin για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης, που διχάζει Συμβούλιο και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, τα κράτη-μέλη παρείχαν την απαιτούμενη ευελιξία στην ελληνική Προεδρία για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Ecofin, Γ. Στουρνάρας, υπογράμμισε ότι η ελληνική Προεδρία καλωσορίζει τη βούληση του Συμβουλίου σχετικά με την παροχή ευελιξίας, προκειμένου να διερευνηθούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιθανές εναλλακτικές λύσεις που θα εξεταστούν σε βάθος στο επόμενο Συμβούλιο στις 11 Μαρτίου. Τόνισε δε ότι για την ελληνική Προεδρία είναι επείγον να βρεθεί ο απαραίτητος κοινός τόπος βάσει του οποίου θα υπάρξει έγκαιρα συμφωνία εντός της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top