Ασφυξία σε αγορά και τράπεζες: Πάνω από 2 εκ. τα «κόκκινα» δάνεια!

Σχεδόν τα μισά από πιστωτικές κάρτες – Ένα βήμα πριν την καταγγελία οι τράπεζες

Ασφυξία σε αγορά και τράπεζες: Πάνω από 2 εκ. τα «κόκκινα» δάνεια!
Την ασφυξία της ελληνικής οικονομίας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αντικατοπτρίζουν τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια!

Πρόκειται για δάνεια μέχρι 1 εκ. ευρώ και οφείλονται από νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις και έχουν πάψει να εξυπηρετούνται τρεις μήνες και πλέον, με τις τράπεζες να βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταγγελία.

Η ακτινογραφία των 2 εκατομμυρίων καθυστερήσεων αριθμεί 800.000 καταναλωτικά, 900.000 πιστωτικές κάρτες, πάνω από 100.000 μικρά επιχειρηματικά δάνεια, αλλά και 300.000 στεγαστικά.

Ειδικά για τα τελευταία, οι δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση (η πρώτη για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων που δεν έχ��υν καταγγελθεί από τις τράπεζες και η δεύτερη για τα δάνεια που απειλούνται ήδη με πλειστηριασμό) δεν έχουν μέχρι σήμερα την αναμενόμενη απήχηση, παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες ανέβαζαν τον αριθμό εκείνων που θα προστρέξουν ακόμη και στις 200.000!

Αν έχετε «κόκκινο» δάνειο, δείτε πως μπορείτε να το ρυθμίσετε με βάση το «ιρλανδικό μοντέλο» που θα ισχύσει από το 2015. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top