Ανακοινώθηκε και επίσημα ο αγωγός TAP!

Γενικός διευθυντής: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την εξέλιξη»

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο αγωγός TAP!
Είναι και επίσημα γεγονός: Επελέγη ο αγωγός ΤΑΡ!
Η κοινοπραξία Shah Deniz επέλεξε το σχέδιο του αγωγού TAP για την αποστολή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, όπως επιβεβαίωσε ο περιφερειακός διευθυντής της βρετανικής ΒΡ Γκόρντον Μπιρέλ.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η επιλογή για την μεταφορά του αερίου από το Σαχ Ντενίζ ΙΙ προς την Ευρώπη έγινε υπέρ του αγωγού TAP», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του TAP, Kjetil Tungland.
«Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου και, κοιτάζοντας προς το μέλλον, ο Νότιος Διάδρομος θα έχει να παίξει μέγιστο ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και στην διασφάλιση της διαφοροποίησης των προμηθειών αερίου στις αγορές της Δυτικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο TAP επικράτησε έναντι του Nabucco West. Στον TAP συμμετέχουν η νορβηγική Statoil, η ελβετική AXPO και η γερμανική E.ON Ruhrgas.
Ο αγωγός θα μεταφέρει αέριο από την Κασπία διάμέσου της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Α��ριατικής στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη με αρχική χωρητικότητα τα 10 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top