Προανακριτική:Γλυκόπικρα νέα για τον Βενιζέλο,στριμωγμένα τα πράγματα για τον Παπακωνσταντίνου!

"Θα σας πάω στα δικ��στήρια" προειδοποιεί ο πρώην ΥΠΟΙΚ

​Με ψήφους 7 κατά, έναντι 6 υπέρ, απορρίφθηκε από την Προανακριτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο Ευ. Βενιζέλος.

Την απόρριψη του αιτήματος ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, ενώ την υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και τα «παρατράγουδα» με τους βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να απορρίπτουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι κανένα νέο στοιχείο δεν προέκυψε από την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών. Η αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη, καταγγέλλοντας μεθόδευση των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν για να κλείσει η υπόθεση.

Στο αίτημά του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλεί��ο την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως ο υπολογιστής που χρησιμοποίησε ο χρήστης userv το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2011 για να ανοίξει την λίστα Λαγκάρντ, όταν η λίστα είχε δοθεί στον Ευ. Βενιζέλο από τον Ι. Διώτη, βρίσκεται και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα η πραγματογνωμοσύνη βρήκε ότι στον υπολογιστή αυτό έχει δημιουργηθεί το έγγραφο του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2013, δηλαδή σχέδιο νόμου του νυν υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να ζητήσει ακόμη και διέυρυνση του κατηγορητηρίου για να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ.Βενιζέλου , δηλαδή να έχουμε μια εκ νέου προανακριτική επιτροπή!!!

Γ. Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου δεν πήγε στην προανακριτική, αντιθέτως κατέθεσε με 9σέλιδο υπόμνημα, κάνοντας λόγο για «δικονομική απόλυτη ακυρότητα του πορίσματος και αφήνοντας αιχμές για την αντικειμενικότητα του πορίσματος προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων».

«Αισθάνομαι για πολλοστή φορά την ανάγκη να διακηρύξω ότι δεν έχω διαπράξει καμία απολύτως αξιόποινη πράξη, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε απιστία, ούτε καμία άλλη!» αναφέρει ο πρώην υπουργός και κατηγορεί την επιτροπή για το ότι δεν του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να μελετήσει το υλικό της προανακριτικής, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στέλνει υπόμνημα «για να διαμαρτυρηθεί για την βάναυση προσβολή των δικαιωμάτων του».

Ο πρώην υπουργός κλείνοντας το υπόμνημα του, προαναγγέλλει πως όποιο και να είναι το πόρισμα της προανακριτικής, αυτός θα απευθυνθεί στα δικαστήρια είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος προκειμένου να βρει το δίκιο του.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top