Σπάει η αδράνεια: «Μοιράζουν» 6 δισ. ευρώ για 5,6 εκ. άνεργους νέους της Ευρώπης

Πάνω από 26 εκ. οι άνεργοι στην ευρωζώνη…

Σπάει η αδράνεια: «Μοιράζουν» 6 δισ. ευρώ για 5,6 εκ. άνεργους νέους της Ευρώπης

Να «σπάσουν» την αδράνεια στο μείζον θέμα της ανεργίας των νέων θέλουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συναντώνται στις Βρυξέλλες σε μία Σύνοδο Κορυφής που είναι αφιερωμένη στην ανεργία των νέων που πλήττει την Ευρώπη.

Χωρίς όμως να υπόσχονται μαγική λύση, έναν χρόνο μετά την συνομολόγηση συμφώνου για την απασχόληση τα αποτελέσματα του οποίου δεν έχουν ακόμη φανεί.

Περισσότερα από 26 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στην ανεργία στην Ευρώπη, ανάμεσά τους 5,6 εκατομμύρια νέων κάτω των 25 ετών, δημιουργώντας τον φόβο για την εμφάνιση μίας χαμένης γενιάς.

Η κατάσταση είναι περισσότερο ανησυχητική σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, όπου περισσότεροι από ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι.

«Πρόκειται για μία επείγουσα κατάσταση και ζητούμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Υπάρχουν 5,6 εκατομμύρια λόγοι για να το κάνουν. Η αδράνεια ή οι υπεκφυγές θα ήταν απαράδεκτες», δήλωσε χθες η Μπερναντέτ Σεγκόλ, της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES) , η οποία έχει προσκληθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

Ήδη, έχει διαμορφωθεί σχετική συναίνεση για να περιληφθεί από το 2014 πακέτο ύψους 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περίοδου 2014-2020, τα οποία θα αποδεσμευθούν τα πρώτα δύο χρόνια της περιόδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top