Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: Στέλνουν τέλη κυκλοφορίας σε «ανύπαρκτους» ιδιοκτήτες ΙΧ!

Και το καλύτερο: Αν περάσουν 5 ημέρες, θεωρείται ότι αποδέχεστε την οφειλή!

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: Στέλνουν τέλη κυκλοφορίας σε «ανύπαρκτους» ιδιοκτήτες ΙΧ!

Ένα ανεπανάληπτο αλαλούμ έχει δημιουργήσει στις κατά τόπους εφορίες η υστέρηση εσόδων, με τελικό θύμα (ποιόν άλλο;) τους πολίτες!

Στο πλαίσιο του αδιάκοπου κυνηγιού για τα έσοδα, οι εφορίες αποστέλλουν ειδοποιητήρια οφειλών για τέλη κυκλοφορίας ακόμη και σε ανθρώπους που δεν είχαν στην κατοχή τους τις ημερομηνίες που αναγράφεται στις ειδοποιήσεις τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα!

Ειδικότερα πρόσφατα από εφορία απεστάλη σε καταναλωτή ειδοποίηση οφειλής Τελών Κυκλοφορίας οχήματος για τα έτη 1996 και 1997 κυλινδρισμού 1.590 κ. εκ. χρονιές όμως που ο συγκεκριμένος καταναλωτής δεν είχε στην κατοχή του το εν λόγω αυτοκίνητο!

Ο συγκεκριμένος πολίτης απέκτησε το αυτοκίνητο που φαίνεται να οφείλει Τέλη Κυκλοφορίας στην εφορία το 2000 οπότε δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις οφειλές του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Το θέμα δε σταματά εκεί αλλά έχει και συνέχεια: Από την εφορία προειδοποιούν τον καταναλωτή που απέστειλαν την ειδοποίηση οφειλής πως έχει στη διάθεσή του 5 ημέρες από την κοινοποίηση της ειδοποίησης στη ΔΟΥ για να αποδείξει ότι δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Πως θα το κάνει αυτό; Προσκομίζοντας την Άδεια Κυκλοφορίας του οχήματος καθώς και οποιοδήποτε σχετικό δικαιολογητικό που έχει στη διάθεσή του.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης του εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος τούτο συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αναγνώριση από τον καταναλωτή των οφειλομένων Τελών Κυκλοφορίας του οχήματος και συνεπώς το οφειλόμενο ποσό μαζί με το προβλεπόμενο πρόστιμο θα βεβαιωθεί και θα πρέπει να καταβληθεί!

Οπότε προσοχή στις επιστολές από τις εφορίες γιατί μετά το πέρας των 5 ημερών θα τρέχετε και δε φθάνετε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top