Σαμαράς στο ΣΕΒ: Η πτώση σταμάτησε - Αποκρουστικές οι απεργίες στις πανελλήνιες

"Σπάμε ταμπού με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ξεκινά η άνοδος της χώρας"

Σαμαράς στο ΣΕΒ: Η πτώση σταμάτησε - Αποκρουστικές οι απεργίες στις πανελλήνιες

​«Η εικόνα της χώρας αλλάζει», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, επισημαίνοντας, όμως, ότι «δεν έχουμε βγει ακόμη από τα δύσκολα».

«Έχουμε δρόμο, αλλά η πτώση σταμάτησε και σύντομα θα αρχίσει η άνοδος. Τώρα έχω μία έννοια: να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Και ένα φόβο: να μην χαλαρώσουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους .

«Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και να αποδίδουν. Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί. Για πρώτη φορά η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίστηκε και ξεμπλόκαραν οι επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Επιδίωξη, όπως είπε, είναι να πιάσουμε τους στόχους, να βγούμε στις αγορές όσο γίνεται πιο γρήγορα και να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα που δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία.

"Πιθανό και νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους"

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του χρέους, με την προϋπόθεση να πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρινίζοντας πως η επόμενη κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο .

"Σπάμε ταμπού-προχωρούμε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων"

«Σπάμε ταμπού δεκαετιών- δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, προωθούμε συνεχώς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση προγραμματίζει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για την ανανέωση του προσωπικού του Δημοσίου με προσλήψεις νέων ικανότερων!

«Σπάμε ταμπού και στις αποκρατικοποιήσεις» είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον ΟΠΑΠ και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση περιμένει επενδύσεις κυρίως από Έλληνες επιχειρηματίες!

«Τα θαύματα στα λόγια είναι εύκολα, να σπας αυγά είναι δύσκολο, να κάνεις ανατροπές είναι δύσκολο» τόνισε μιλώντας για το έργο της τρικομματικής κυβέρνησης .

"Απαράδεκτη η απεργία μέσα στις πανελλαδικές"

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ο κος Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις συντεχνίες, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτες και αποκρουστικές" τις απεργίες μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις .

«Απεργία μέσα στις πανελλαδικές είναι απαράδεκτη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:«Δεν επιτρέπεται κάποιες συνδικαλιστικές συντεχνίες να τινάζουν στον αέρα την κοινωνία επειδή τους ζητήθηκε να εργάζονται δύο ώρες περισσότερο την εβδομάδα. Το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από τις συντεχνιακές ιδιοτέλειες. Η Ελλάδα γίνεται χώρα φυσιολογική. Χώρα όπου κανείς δεν θα είναι πάνω από το δημόσιο συμφέρον. Κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν όπως παλιά. (....) Οι συντεχνίες μέχρι σήμερα έκλειναν εταιρίες. Μπλόκαραν την κίνηση στις πόλεις. Αυτές είναι οι εικόνες από την Ελάδα του χθες. Τέτοιο χάλι δεν αξίζει σε κανέναν μας. Και κυρίως δεν αξίζει στη γενιά που έρχεται».

Βίντεο ΝΕΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top