Συνδρομητικά κανάλια: Κύκλωμα «πειρατών» και στην Πάτρα - Νέες συλλήψεις

50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί

Νέο Κύκλωμα «Πειρατών Δρούσε Στην Πάτρα

Νέο κύκλωμα «πειρατών» που διακινούσε παράνομα συνδρομητικά κανάλια σε Αθήνα, Βοιωτία, Σαλαμίνα και Πάτρα εξαρθρώθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εμπλέκονταν έχουν συλληφθεί.

Κατά την επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών έγιναν έφοδοι σε σπίτια και γραφεία. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, 65.000 ταινίες on demand, εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν για την παράνομη διανομή συνδρομητικών υπηρεσιών και μεγάλο πελατολόγιο με πάνω από 6.500 άτομα με αναλυτικά στοιχεία των πελατών, οι οποίοι πλέον είναι έκθετοι στις αρχές. 

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζονται σε περισσότερα από 7.000.000€, με τα διαφυγόντα κέρδη να υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Πλέον, στο «στόχαστρο» των αρχών έχουν μπει οι οικονομικές τους συναλλαγές, καθώς και η ανάλυση των επικοινωνιών, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες και συλλήψεις σε Ελλάδα και  το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος, πάνω από 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί σε δικογραφίες και αναμένεται κύμα διώξεων στους χρήστες πειρατικών συνδέσεων.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την ΕΛ.ΑΣ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top