Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχε ακουστεί ότι θα γίνει κατέβασμα από Κροάτες»

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Απόλυτα οργανωμένη ήταν η επίθεση από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, εναντίον οπαδών της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ένας 29χρονος έχασε τη ζωή του. 

 

 

Με καδρόνια και αυτοσχέδια ρόπαλα επιτέθηκαν οι Κροάτες χούλιγκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια - Eurokinissi

Με καδρόνια και αυτοσχέδια ρόπαλα επιτέθηκαν οι Κροάτες χούλιγκαν στους οπαδούς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια - Eurokinissi

Ιδιοκτήτης καταστήματος έξω από την OPAP Arena μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε καρέ καρέ όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης των Κροατών οπαδών. 

 

 

«Περίπου 10 παρά, είχα το μαγαζί μισογεμάτο και κάποιος ήρθε και με ειδοποίησε. Ήρθε ένα άτομο της ΑΕΚ και είπε πως θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου 'πε σιγά σιγά να διώξω τον κόσμο», αποκάλυψε αρχικά ο μάρτυρας και μέσα σε μισή ώρα ο χώρος μπροστά από το μαγαζί του έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη.

Νέα Φιλαδέλφεια: Δολοφονική συμπλοκή οπαδών – Ένας 22χρονος νεκρός

«Άρχισαν να βάζουν φωτιές. Γύρω στα 200 - 300 άτομα άρχισαν και τα έσπαγαν όλα. Στο κατέβασμα αρχίζει και αδειάζει το μαγαζί, πετάγανε καρέκλες ο ένας στον άλλο και συναντήθηκαν με 20 - 30 ΑΕΚτζήδες», συνέχισε στην περιγραφή του.

Όσον αφορά στον άτυχο 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ που τραυματίστηκε θανάσιμα με πολλαπλές μαχαιριές στο σώμα του, ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τον βρήκαν και τον μετέφεραν αιμόφυρτο. Σύμφωνα με τον ίδιο αιμόφυρτος ήταν κι ένας Κροάτης, ο οποίος δεν ήταν σε καλή κατάσταση. 

Ο 22χρονος που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο - Eurokinissi

Ο 22χρονος που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο - Eurokinissi

«Είχαν άγριες διαθέσεις (...). Χτυπάγανε παντού, ό,τι βρίσκανε. Μισή ώρα κράτησε το συμβάν. Είχαν πολύ άγριες διαθέσεις, είχαν ρόπαλα, ήταν οργανωμένοι», πρόσθεσε.

 

 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Έπινα τον καφέ μου και μου είπαν να φύγω γιατί έρχονταν κάποιοι με άγριες διαθέσεις»

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε τις στιγμές πριν από την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

«Ήμασταν σε καφετέρια εγώ με άλλους τρεις φίλους. Πίναμε καφέ και μας ενημέρωσε το παλικάρι που έχει την καφετέρια ότι έρχονται κάποιοι για να κάνουν φασαρία. "Σηκωθείτε και φύγετε. Θα κλείσουμε και εμείς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος" μας είπε», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

Απόλυτα οργανωμένη ήταν η επίθεση των Κροατών οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη συνδρομή και Ελλήνων χούλιγκαν

Απόλυτα οργανωμένη ήταν η επίθεση των Κροατών οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη συνδρομή και Ελλήνων χούλιγκαν

«Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό μου, είδα από τη γωνία ότι ερχόντουσαν πολλά άτομα που κρατούσαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα που γυάλιζαν. Κατάλαβα ότι δεν θα προλάβαινα να φτάσω στο όχημά μου, γύρισα να φύγω. Το άφησα. Έσπασαν το μπροστά και το πίσω παρμπρίζ».

 

 

«Δεν χτυπήσαμε εμείς, αλλά άκουσα ότι έχουν χτυπηθεί άλλοι άνθρωποι. Αμαρτία από τον θεό. Πάλι καλά πρόλαβαν και έφυγαν, γιατί ήταν και ηλικιωμένοι άνθρωποι στην καφετέρια», κατέληξε.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχαν Έλληνες οπαδούς – συνεργούς», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια σημειώνει πως οι Κροάτες οπαδοί είχαν συνεργούς Έλληνες οπαδούς. Αξίζει να σημειωθεί πως οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Παναθηναϊκού. Μάλιστα σήμερα φτάνει στην Αθήνα η αποστολή της Μαρσέιγ που θα παίξει με τον Παναθηναϊκό, οι οπαδοί της οποίας είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς της ΑΕΚ. 

Υπό τον φόβο νέων επεισοδίων η UEFA έχει απαγορέψει τη μετακίνηση οπαδών της Μαρσέιγ και του Παναθηναϊκού και για τα δύο παιχνίδια.

Οι Αρχές προχώρησαν συνολικά σε 98 συλλήψεις. Οι 90 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. 

Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 87 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και πέντε Έλληνες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: 

Ο 22χρονος έχασε τη ζωή του άδικα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ - Eurolkinissi

Ο 22χρονος έχασε τη ζωή του άδικα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ - Eurolkinissi

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων», αναφέρει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ.

Και συνεχίζει: «Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι Κροάτες χούλιγκαν έφτασαν σε φάλαγγα και δεν τους σταμάτησε κανείς

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρότι οι οπαδοί της Ντιναμό έφτασαν με φάλαγγα από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, κανείς δεν τους σταμάτησε σε όλο το οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού που διέσχισαν. 

 

 

Η UEFA είχε απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών ενόψει του σημερινού αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό για τα προκριματικά του Champions League και είναι απορίας άξιο, πώς οι Κροάτες χούλιγκαν διένυσαν τόσο μεγάλη απόσταση, χωρίς κανείς να τους σταματήσει σε κάποιο σημείο της διαδρομής τους. 

 Αυτή την ώρα οι 98 συλληφθέντες ανακρίνονται, ενώ στον αέρα είναι η διεξαγωγή του σημερινού αγώνα στο γήπεδο της ΑΕΚ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top