Θεμιστοκλέους: Θα διερευνηθεί κάθε καταγγελία για εμβολιασμούς εκτός λίστας

«Καμία δόση εμβολιασμού χαμένη, κάθε δόση είναι πολύτιμη»

Για τους εμβολιασμούς που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα αλλά και τις περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός λίστας, μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Θεμιστοκλέους: «Έχουμε ξεπεράσει τους 720.000 εμβολιασμούς μέχρι σήμερα»

Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 28.500 εμβολιασμοί και συνολικά οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 850.000.

Καμία δόση εμβολιασμού χαμένη, κάθε δόση είναι πολύτιμη, είναι δόση ζωής προς την κανονικότητα, προς την ελευθερία

Στη συνέχεια, ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε πως λειτουργεί ο μηχανισμός αναπλήρωσης, ώστε να μη χάνεται καμία δόση εμβολίου. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως είναι πολύ μικρό το ποσοστό δόσεων που έχουν μείνει αδιάθετες, περίπου στο 0,36%.

«Αυτό μας κρατά στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως» είπε κι εξήγησε πως το χαμηλό ποσοστό χαμένων δόσεων έχει επιτευχθεί μέσα από τον μηχανισμό αναπλήρωσης, στον οποίο συμμετέχουν τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αδιάθετες δόσεις μπορούν να προκύψουν κυρίως από την ακύρωση των ραντεβού. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στα 100 προγραμματισμένα ραντεβού, αν δεν προσέλθει το 1%, σημαίνει πως στους 30.000 εμβολιασμούς μιλάμε για 500 -600 αδιάθετες δόσεις τη ημέρα. Έτσι, ο μηχανισμός αναλαμβάνει τις απογευματινές ώρες να ειδοποιήσει τους πολίτες που θέλουν, να προσέλθουν για να εμβολιαστούν. 

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν υπάρχει κανένα σύστημα όσο τέλειο και να είναι, να είναι απαραβίαστο, ειδικά συστήματα τέτοιας έκτασης. Θα διερευνήσουμε οποιαδήποτε καταγγελία, οποιαδήποτε υπόθεση και θα επιβάλλουμε τις κυρώσεις, αλλά η διενέργεια για εμβολιασμό δεν είναι ένα παιχνίδι "κλέφτες και αστυνόμοι"» κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top