Ελληνικό: Καταδίκες για τον θάνατο 13χρονου παιδιού σε λούνα παρκ

Είχε τραυματιστεί σοβαρά η αδερφή του

Λούνα παρκ

Για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καταδικάστηκαν απόψε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο Έλληνας διαχειριστής του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπου τον Απρίλιο του 2014 έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.

Το Δικαστήριο τούς επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Οι δικαστές υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν ένοχους τους δύο κατηγορούμενους χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμελείας, με την έδρα να του επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ. Νωρίτερα στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπεύθυνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

“Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από το νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δύο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής εργάζονταν λίγες ημέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας”,ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το αγοράκι είχε πάει με την οικογένειά του στο συγκεκριμένο λούνα παρκ που λειτουργούσε με άδεια από τον δήμο. 

Μαζί με την αδελφή του μπήκαν σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο κι ενώ έπαιζαν μέσα σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα, φύσηξε αέρας, σήκωσε τον κύλινδρο μαζί με τα δυο παιδιά και τον πέταξε σε απόσταση 30 μέτρων. 

Ο κύλινδρος έως ότου «προσγειωθεί» χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα, άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ και σε ένα τοίχο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των δύο παιδιών.

Αμέσως τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων». Ο 13χρονος είχε διασωληνωθεί από τους διασώστες, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσει. Δυστυχώς τελικά κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top