Ίλιον: 9ο δημοτικό σχολείο - Η γραφειοκρατία «έσβησε» τα καλοριφέρ

Χωρίς θέρμανση δεν λειτουργεί εδώ και 10 μέρες

Τουρτουρίζοντας κάνουν μάθημα τα παιδιά στο 9ο δημοτικό σχολείο Ιλίου, αφού εδώ και δέκα μέρες η θέρμανση δε λειτουργεί. 

Ο Χρήστος πάει τετάρτη δημοτικού. Από τις 14 Φεβρουαρίου όμως το μάθημα είναι βασανιστήριο αφού η τάξη του δεν έχει θέρμανση. Το ίδιο ισχύει και για του 300 συμμαθητές του στο 9ο δημοτικό Ιλίου.

Οι γονείς στο 9ο δημοτικό του Ιλίου σήμερα δεν πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Αντιθέτως συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο για να διαμαρρτυρηθούν για το πρόβλημα της θέρμανσης.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν κάποιοι γονείς κατήγγειλαν πως υπάρχει  διαρροή μαζούτ στο λεβιτοστάσιο. Θα περίμενε κάποιος η επισκευή του προβλήματος να είναι μια τυπική διαδικασιία. Όχι στην Ελλάδα όμως. Αρχικά έκανε αυτοψία η πυροσβεστική.  Έπειτα ο δήμος έκανε τις απαραίτητες επισκευές. 

Όμως για να λειτουργήσει ο λέβητας ο δήμος χρειάζεται να βγάλει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Για το πιστοποιητικό πυρασφάλειας όμως, χρειάζεται ο φάκελος του κτιρίου που τον έχει ο φορέας του κράτους για τις κτιριακές υποδομές. Όμως και να δώσουν τον φάκελο...

Την απόφαση για να λειτουργήσει το καλοριφέρ πρέπει να την πάρει ο διευθυντής του σχολείου. Καλά μαντέψατε, χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας, δεν το παίρνει πάνω το

Οι γονείς  θα πρέπει να προσλάβουν κάποιον… μετεωρολόγο για να μάθουν πότε θα ξανακάνουν μάθημα στη ζέστη τα παιδιά τους.

 
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top