Ηλεκτρονικά η έκδοση γνωματεύσεων ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους

Από την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου

ΕΟΠΥΥ

Αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του ΕΟΠΥΥ θα διενεργείται από την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, η έκδοση των γνωματεύσεων ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους.

Όπως ενημερώνει ο ΕΟΠΥΥ, οι γνωματεύσεις θα προωθούνται προς έγκριση στους ελεγκτές ειδικών θεραπειών και όχι στους ελεγκτές των δημόσιων δομών, όπως γινόταν έως τώρα.

Ο θεράπων γιατρός θα πρέπει να έχει πιστοποιηθεί και να έχει κωδικό χρήστη στο μητρώο γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορεί να συνταγογραφεί ηλεκτρονικά τη γνωμάτευση. Στη συνέχεια αποστέλλει τη γνωμάτευση ηλεκτρονικά προς τους αρμόδιους ελεγκτές ειδικών θεραπειών για έγκριση και παραδίδει στον δικαιούχο υπογεγραμμένη τη γνωμάτευση στην οποία εμφανίζονται τα είδη των θεραπειών, ο αριθμός και η χρονική διάρκεια αυτών.

Ο δικαιούχος ενημερώνεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με προσωποποιημένο μήνυμα στον ασφαλιστικό του φάκελο, από τον θεράποντα γιατρό, με προσωποποιημένο μήνυμα στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, από την αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ.

Για τα παιδιά και εφήβους μέχρι 18 ετών, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, φυσικοθεραπεία ή ειδική διαπαιδαγώγηγη γνωματεύουν γιατροί ορισμένων ειδικοτήτων, από δημόσιο ή στρατιωτικό νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας καθώς και ιδιώτες γιατροί, πιστοποιημένοι στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ.

Οι θεραπείες αυτές μπορούν να παραταθούν και σε ασθενείς από 18 εως 21 ετών, με σοβαρά κινητικά, νοητικά και άλλα προβλήματα. Μετά την ηλικία των 21, ακολουθείται η διαδικασία που ισχύει για ειδικές θεραπείες ενηλίκων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top