Ετήσια βραβεία ιδρύματος Robert F. Kennedy για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το παρών έδωσε η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την ιστορική προεκλογική καμπάνια του Robert F. Kennedy, το 1968, το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» απένειμε για ακόμα μια χρονιά τα Βραβεία «Ripple of Hope» σε διεθνείς προσωπικότητες που με την δράση τους υπηρετούν το όραμα του αείμνηστου Robert F. Kennedy για έναν πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Barack Obama

Τιμώμενο πρόσωπο στα φετινά βραβεία ήταν ο οραματιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  44oς Πρόεδρος των Η.Π.Α. Barack Obama, ο οποίος τιμήθηκε για τον μεγάλο του αγώνα για την διαμόρφωση ενός πιο ειρηνικού κόσμου, όπως και οι Bruce D. Broussard, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Humana Inc, o Phil Murphy, Κυβερνήτης της Πολιτείας του New Jersey και ο David Zaslav, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Discovery, οι οποίο τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Kerry Kennedy βραβεύει τον Barack Obama

Στην κατάμεστη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, έδωσε το «παρών» σύσσωμη η οικογένεια Kennedy, με εκπροσώπους από όλες τις γενιές, σπουδαίες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο και αποδέκτες του Βραβείου «Ripple of Hope»,  ανάμεσά τους η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, και Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος.  Η οικογένεια Βαρδινογιάννη συνδέεται με στενούς οικογενειακούς δεσμούς φιλίας με την οικογένεια Kennedy, ήδη από την δεκαετία του 1970.  Μέσα στην πορεία των ετών οι σχέσεις των δύο οικογενειών έγιναν ακόμα στενότερες και εξελίχθηκαν σε οικογενειακές, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει βαπτίσει και παντρέψει μέλη της γνωστής πολιτικής οικογένειας.

Ο Barack Obama κατά την διάρκεια της ομιλίας του

Παράλληλα, ο κύριος και η κυρία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη είναι μέλη του Leadership Council του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», ενώ το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» συνεργάζεται στενά με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» στο πλαίσιο του σχολικού Προγράμματος «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», το οποίο εφαρμόζεται και στα ελληνικά σχολεία, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και με στόχο την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις νέες γενιές.

Η Kerry Kennedy κατά την διάρκεια της ομιλίας της

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην εκδήλωση, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τα μέλη της οικογένειας Kennedy για θέματα που αφορούν τις κοινές τους δράσεις, ενώ παράλληλα είχε μια ζεστή συνομιλία με τον πρώην Πρόεδρο των Η.Π.Α. Barack Obama.  Η κυρία Βαρδινογιάννη συνεχάρη τον Barack Obama για την βράβευσή του, και του μίλησε για την επίσκεψή του στην χώρα μας το 2016, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «η ιστορική σας ομιλία και η βαθιά αγάπη σας για τον ελληνισμό έχουν χαραχτεί βαθιά στις καρδιές όλων των Ελλήνων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2015 η κυρία Βαρδινογιάννη είχε τιμηθεί με το Βραβείο «Ripple of Hope»  σε αναγνώριση της μεγάλης ανθρωπιστικής της δράσης, παραλαμβάνοντας το βραβείο από την Ethel Kennedy, σύζυγο του αείμνηστου Robert F. Kennedy.

Φωτογραφία από το 2015, όταν η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παρέλαβε το Βραβείο Ripple of Hope από τις Ethel και Kerry Kennedy

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» και κόρη του αείμνηστου Robert F. Kennedy, κυρία Kerry Kennedy, στην ομιλία της ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την στήριξή τους, και τόνισε ότι σκοπός του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy», 50 χρόνια μετά την ιστορική προεκλογική καμπάνια του Robert F. Kennedy, είναι να κρατήσει ζωντανά τα ιδεώδη και τις αρχές του πατέρα της για την δημιουργία ενός δικαιότερου κόσμου.

Kerry Kennedy - Mαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Phil Murphy, Κυβερνήτης του  New Jersey    

Παραλαμβάνοντας το Βραβείο «Ripple of Hope» ο Πρόεδρος Barack Obama σε μια εμπνευσμένη ομιλία ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή και τόνισε ότι: «Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια  έχει συντελεστεί μια μεγάλη πρόοδος και ο κόσμος είναι ήδη καλύτερος. Και το σπουδαιότερο όλων είναι ότι αυτό δεν έγινε χάρη μόνο σε έναν εμπνευσμένο ηγέτη, αλλά οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες ακτιβιστών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από ολόκληρο τον κόσμο που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο».

Ο γνωστός ηθοποιός Alec Baldwin συντόνισε την βραδιά

Για την σημασία της δημιουργίας ενός πιο ειρηνικού κόσμου μίλησαν και οι άλλοι τρεις βραβευθέντες, τονίζοντας την μεγάλη συμβολή του Ιδρύματος  «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Vicki Kennedy

Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο γνωστός ηθοποιός Alec Baldwin, ενώ το «παρών» έδωσαν σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες του πολιτικού, διπλωματικού, πνευματικού και επιστημονικού κόσμου, καθώς και γνωστοί εκπρόσωποι της 7ης Τέχνης, οι οποίο στηρίζουν το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», όπως ο Robert de Niro, o Harry Belafonte, η Juliana Margulis και πολλοί άλλοι.

Saorise Kennedy-Hill, Mαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Courtney Kennedy

 

Άποψη του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  

 

 
Στιγμιότυπο από το Κεντρικό Τραπέζι της βραδιάς που φιλοξένησε τον Πρόεδρο Barack Obama, τους υπόλοιπους βραβευόμενους, μέλη της Οικογένειας Kennedy, την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τον ηθοποιό Robert De Niro και άλλους

 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

 

 

Kyle Kennedy Kerr, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Rory Kennedy Camillo 
 
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και  Amy Petitgout- Kennedy
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top