Τσάμης της Θεσπρωτίας μιλά για πρώτη φορά στο Star

Απειλούν την Ελλάδα οι Αλβανοί

Ανοιχτή απειλή κατά της Ελλάδας ακόμη και με πόλεμο εκτοξεύουν ακραίες αλβανικές φωνές .Μάλιστα δημοσίευσαν βίντεο με την Αλβανική στρατιωτική άσκηση "Καστριοτ 2018" ως απάντηση στη χώρα μας.

Τι κι αν ο αλβανικός στρατός δεν έχει ούτε ένα μαχητικο αεροσκάφος  και οι εν ενεργεία στρατιώτες είναι μόλις 14.500 ; Με βίντεο κομμένα και ραμμένα στην μονταζίερα της προπαγάνδας ,ακολουθούν τη ρητορική της Τουρκίας κάνοντας επίδειξη δύναμης μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση η ...δύναμη είναι σε αποσύνθεση.

Το Αλβανικό Υπουργείο Αμύνης το οποίο περιμένει από τις ΗΠΑ να εκσυγχρονίσει τον Αλβανικό στόλο , δημοσίευσε το συγκεκριμένο βίντεο δείχνοντας τα δόντια του στην Ελλάδα .Μάλιστα αλβανικά sites όπως «Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ»  έγραψαν : 

«Ο Αλβανικός στρατός ξεκινά μεγάλες προετοιμασίες για πόλεμο. Σε μια εποχή που  μερίδα του Ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο Αλβανικός στρατός για άλλη μια φορά "απαντά" ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με πόλεμο  κάθε είδους επίθεση».

Για τους Αλβανούς εθνικιστές τα σύνορα της καρδιάς τους φθάνουν μέχρι τη Θεσπρωτία.

Απόγονοι των Τσάμηδων χτυπούν τις πόρτες των κατοίκων της Θεσπρωτίας 

Απόγονοι των Τσάμηδων έχουν φτάσει στο σημείο να χτυπούν τις πόρτες των κατοίκων στα χωριά της μεθορίου  και να διεκδικούν τις υποτιθέμενες περιουσίες τους.

Ο καθηγητής Αθανάσιος Γκότοβος , του οποίου η πένα έχει καταγράψει καλύτερα από κάθε άλλον το δήθεν τσάμικο ζήτημα, μιλά στη Μαίρη Τζώρα και αποδομεί κάθε επιχείρημα των συνεργατών των ναζί.

«Η Αλβανία ξαναγράφει την ιστορία της .Το ειδικό δικαστήριο τους έχει καταδικάσει», λέει. 

Τσάμης μιλά πρώτη φορά στο Star

Όσοι εγκλημάτισαν καταδικάστηκαν .Υπήρχαν όμως κι εκείνοι που θέλησαν να ζήσουν ειρηνικά με τους Έλληνες όπως ο Τσάμης  Αμπελής Σάκο. Είναι 83 ετών, ζει στο  Κούτσι της Θεσπτρωτίας δεν έφυγε ποτέ από το χωριό και έζησε τις θηριωδίες των συμπατριωτών του. 

«Αν έρθουν αυτοί τι θα διεκδικήσουν ; Τα ξένα σπίτια; Δεν το βλέπω λογικό. Εγώ τους τα είπα και μέσα στην Αλβανία. Πάει αυτή η δουλειά λέω, πόλεμος ήταν. Να ζήσουμε μονιασμένοι οι λαοί …», λέει.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top