Τουρκικά ΜΜΕ: "Στα Ίμια δεν ζυγώνει Έλληνας"

Η «Μέδουσα» προκάλεσε πανικό στην Τουρκία 

Τα τύμπανα της τουρκικής προκλητικότητας συνεχίζουν να χτυπούν, προκαλώντας όμως άναρχους ήχους. Αυτή τη φορά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν ότι πλέον στα Ίμια, δεν ζυγώνει Έλληνας. Η απλή απάντηση των ψαράδων είναι αφοπλιστική: «Όταν έχουμε δουλειά να πάμε και δε θα ρωτήσουμε».

Αυτή είναι η απάντηση  στο τουρκικό κρεσέντο  που για ακόμα μια φορά ακούγεται σαν παραφωνία ακούρδιστων οργάνων. Καυχιούνται, με δημοσιεύματα, ότι πλέον δεν πλησιάζει Έλληνας στα Ίμια  εξαιτίας του στρατιωτικού φυλακίου  με το ραντάρ που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς. 

Στη Βουλή τα τουρκικά δημοσιεύματα για τα Ίμια 

«Αυτό το δημοσίευμα  δεν έχει διαψευστεί επισήμως από την ελληνική πλευρά. Για να μην έχει διαψευστεί έχει κάποια αντίστιξη με την πραγματικότητα και αυτό είναι πολύ σοβαρό και περιμένω συγκεκριμένη απάντηση» , είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. 

«Τέτοια δημοσιεύματα  είναι ανάξια  κάθε απάντησης. Η Ελληνική κυβέρνηση διαχρονικά υπερασπίζεται το εθνικό δίκαιο. Οι αντιδράσεις της  Τουρκίας δεν είναι δείγμα ισχύος αλλά αδυναμίας», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Οι Έλληνες ψαράδες είναι ξεκάθαροι μιλώντας στο Star.

«Εμείς τώρα ξεκινάει η δουλειά μας, τώρα θα πάμε στα Ίμια. Χθες ήμαστε μέσα και καθόταν στα δύο μίλια και μας παρακολουθούσε. Δεν ήρθε πάνω μας να μας κάνει κανένα σκηνικό, Τίποτα», λέει ψαράς. 

Η «Μέδουσα» προκάλεσε πανικό στην Τουρκία 

Τις τελευταίες ημέρες τον  πανικό της Άγκυρας- που καταλήγει πάντα σε παραλήρημα, -ενίσχυσε  η ΜΕΔΟΥΣΑ. Η  κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου που ενισχύει την ευστάθεια  στην ταραγμένη Ανατολική Μεσόγειο, ανεβάζει τον πυρετό προκλητικότητας των Τούρκων. 

Όπως σχολιάζουν  στο σταρ και την Άννα Σανοζίδου στρατιωτικοί αναλυτές, οι Τούρκοι ποντάρουν στον αιφνιδιασμό. 

«Μέσα στην νοοτροπία των Τούρκων δεν υπάρχει το παρακαλώ. Υπάρχει ένα ρήμα που σημαίνει ζητώ, απαιτώ. Και αυτό είναι η φιλοσοφία τους. Όλοι συζητούν και μιλούν για θερμό επεισόδιο. Αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή από ένα τυχαίο γεγονός», λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης  Φράγκος. 

Στην υπηρεσία των τουρκικών βλέψεων αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες και η τουρκική μονταζιέρα των μέσων ενημέρωσης 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top