"Στοπ" στα αυτοκίνητα βάζει ο Λυκαβηττός

Η άσφαλτος ξηλώνεται

Ο Δήμος Αθηναίων βάζει φρένο στα αυτοκίνητα που ανεβαίνουν στο λόφο του Λυκαβηττού. Στο σχεδιασμό για το αστικό δάσος της Αθήνας προβλέπεται ολικό λίφτινγκ της περιοχής με νέα καφέ και περισσότερες διαδρομές για βόλτες με τα πόδια. 

Η άσφαλτος ξηλώνεται και το νέο σχέδιο για ένα από τα φιλέτα του λεκανοπεδίου παίρνει μπρος. 

Η διαδρομή των τεσσάρων χιλιομέτρων θα χρησιμοποιείται κυρίως για περίπατο, ενώ τα μόνα οχήματα που θα μπορούν να διέρχονται θα είναι τα τουριστικά λεωφορεία.

Η ποιότητα του υλικού θα επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν τη βόλτα τους ακόμα και ξυπόλυτοι, όπως αυτή η τουρίστρια. 

Η άσφαλτος φεύγει, επιστρέφει όμως η Πράσινη Τέντα, ένα από τα πιο γνωστά ουζερί της δεκαετίας του 1980. 

Θα γίνει ένα μπαλκόνι με ξύλινο δάπεδο και θα έχει θέαση στην Ακρόπολη στη θάλασσα. Θα δοθεί σε κάποιον ιδιώτη ο οποίος θα έχει τη χρήση του χώρου.

Ειδικά συνεργεία αναμένεται να μπουν στον Λυκαβηττό για να μαζέψουν τους τόνους ξεραμένης αγαύης που βρίσκονται κατά  μήκος και πλάτος του λόφου και συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης. 

Το πιο επείγον έργο πάντως είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση.

Κατεβαίνουν πέτρες, χώματα με τις έντονες βροχές, το έδαφος διαβρώνεται φεύγει, δημιουργούνται χαλικώνες οι οποίοι καταλήγουν στην άσφαλτο που είναι στα είκοσι μέτρα.

Δεν μπορεί να ξεχαστεί άλλωστε ότι η βροχή κατέστρεψε ολόκληρα νοικοκυριά στον Λυκαβηττό. Δέματα από ίνες κοκοφοίνικα θα τοποθετηθούν στην πλαγιά προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top