Διόρισαν αγροτικό γιατρό που δεν μιλάει ελληνικά

Η απόλυτη τρέλα στο σύστημα υγείας

Την απόλυτη τρέλα στο σύστημα υγείας αποδεικνύει περιστατικό στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας.  Το υπουργείο Υγείας έστειλε στην περιοχή αγροτικό γιατρό νιγηριανής καταγωγής που δεν μιλάει ούτε λέξη στα Ελληνικά. 

Το θέμα έφτασε στη Βουλή και ιδού η απάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. 

«Το Ε.Ι Τσαπουρνιάς ανήκει στο Π.Ι Μηλέας του Κ.Υ Ελασσόνας και ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 179 κατοίκους. Η θέση είχε καλυφθεί από Ιατρό Υπηρεσίας Υπαίθρου, ο οποίος ήταν Νιγηριανής Εθνικότητας και δεν γνώριζε την Ελληνική γλώσσα γι’ αυτό μετακινήθηκε στο Γ.Ν Λάρισας».

«Πραγματικά έμεινα εμβρόντητος από την απάντηση του υπουργού Υγείας. Η ελληνομάθεια δεν είναι προϋπόθεση για την τοποθέτηση αγροτικού γιατρού; Η απάντηση εκθέτει βαρύτατα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Τώρα οι ελπίδες εναπόκειται στη γλωσσομάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας. Τουλάχιστον οι περισσότεροι ιατρικοί όροι είναι ελληνικοί. Στην Τσαπουρνιά πάντως ακόμα να χωνέψουν τον διορισμό που μοιάζει με καζούρα.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top