Εισαγγελική έρευνα για τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις του Άρη Φλώρου

Οι γιατροί θα κληθούν για εξηγήσεις

Πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της αποφυλάκισης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa, Aριστείδη Φλώρου, μπαίνουν  στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Διαφθοράς,  μετά τις αποκαλύψεις για τις «ανυπόστατες» ιατρικές γνωματεύσεις που προσκόμισε ο 39χρονος αλλά και την ιατρική εξέταση που άνηκε σε άλλον ασθενή.

Σκάνδαλο Energa: Αποφυλακίζεται ο Άρης Φλώρος

Αποφυλάκιση Φλώρου: «Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου», λέει η γιατρός

Σε άλλον ασθενή ανήκει η εξέταση που έβγαλε ανάπηρο τον Αριστείδη Φλώρο

Η ανάθεση της έρευνας στην εισαγγελία Διαφθοράς έγινε με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να εποπτεύεται από κοντά από την εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Γιατροί μέλη επιτροπών, που «έδωσαν» ποσοστό αναπηρίας στον Α. Φλώρο άνω του 67% για ψυχιατρικούς λόγους (υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή), για νευρολογικούς (επιληψία) και για αναπνευστικούς (σύνδρομο υπνικής άπνοιας και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο), θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ακόμη και τυχόν διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος.

Εν τω μεταξύ, χθες μια ακόμη αποκάλυψη για τις συνθήκες αποφυλάκισης του 39χρονου ήρθε να προστεθεί στα όσα είχαν προηγηθεί με τις δημόσιες τοποθετήσεις γιατρών που διέψευδαν ότι έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε γνωματεύσεις και εξετάσεις του 39χρονου.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η πνευμονολογική εξέταση με την οποία ο Αρ. Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του, ανήκει σε άλλον ασθενή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η εξέταση ανήκει σε ασθενή, ο οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρό πνευμονολογικό πρόβλημα.

Μάλιστα, φέρεται να υπάρχει και δεύτερο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείου στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση.

Ωστόσο, ο γιατρός που υπογράφει το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πως έχει εξετάσει τον 39χρονο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top