Ίμια 22 χρόνια μετά: Οι συγγενείς των ηρώων ζητούν να μάθουν την αλήθεια

«Και οι τρεις γνώριζαν που πήγαιναν»

Μεθαύριο  κλείνουμε 22 χρόνια από την τραγωδία των Ιμίων. Οι συγγενείς των ηρώων ακόμη ζητούν να μάθουν την αλήθεια.

«Ο θείος μου το είχε πει  ότι εγώ θα πεθάνω σαν ήρωας. Πιστεύω ότι κατάφερε να φύγει σαν ήρωας».

Η 20χρονη Έλλη δεν γνώρισε τον Έλληνα Αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο. Μέσα της όμως  καίει  η φλόγα  της αλήθειας  για το βράδυ των Ιμίων.

«Και αυτό είναι που με πονάει. Είμαι μικρή αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε μάθει την αλήθεια δεν έχουμε μάθει τι έγινε, δεν έχουμε μάθει αν όντως έπεσε ή το έριξαν, φυσικά εννοείται πως το έριξαν και αυτό είναι που θα ήθελα να μάθω και εγώ και οι επόμενες γενιές και θέλουμε να πετύχουμε», λέει η Έλλη Βλαχάκου.

Για τον κυβερνήτη Χριστόδουλο Καραθανάση μπορεί τα δάκρυα να  έχουν στεγνώσει αλλά ο πόνος παραμένει βουβός, γιατί  γνώριζε ότι ήταν μια αποστολή χωρίς επιστροφή. 

«Και οι τρεις γνώριζαν που πήγαιναν, δεν υπέγραψε την πτήση ως κυβερνήτης, άρα δεν συμφωνούσε  και ετοίμασε τα πράγματά του προκειμένου να δοθούν στην οικογένειά του. Ήξερε που πήγαινε», λέει η αδερφή του Χριστόδουλου Καραθανάση.

22 χρόνια μετά οι Τούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν στα Ίμια. Ενόψει της επετείου βρίσκονται σε συναγερμό και όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δεν αφήνουν ούτε πουλί να πετάξει στην περιοχή.

Και στη Θάσο όμως τουρκικά αλιευτικά παρενοχλούν τους Έλληνες ψαράδες. Τελικά οι Τούρκοι έφυγαν μετά από παρέμβαση του Λιμενικού.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top