Αυστηρότερες ποινές θέλει ο εισαγγελέας για την υπόθεση Energa-HellasPower

Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν αποκλείεται να «φάνε» κάποιοι κατηγορούμενοι ισόβια

Energa-HellasPower εισαγγελέας έφεση

Έφεση υπέρ του νόμου που ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα στην καταδικαστική  απόφαση για την υπόθεση της Energa-HellasPower, άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Γρηγόρης Πεπόνης, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης απόφασης, αφού εκκρεμούν τα σκέλη που αφορούν στην επιστροφή των δεσμευμένων 103 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ή τους φορείς του.

Ο κ.Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου κατά της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης, για το σύνολο των καταδικασμένων 11 κατηγορουμένων, θεωρώντας προφανώς πως οι ποινές ήταν επιεικής για αυτούς. 

Ο εισαγγελέας αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, «δεν εστάθμησαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων», και αιτάται την «εξαφάνιση» της απόφασης ως προς το σκέλος των ποινών, αλλά και των ελαφρυντικών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως σε κάποιες περιπτώσεις (αν δεν αναγνωριστεί ελαφρυντικό) θα επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Ο εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί λανθασμένη την απόφαση και κατά το σκέλος που αφορά στην καταδίκη του Βασίλη Μηλιώνη, μόνο για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του δικαστηρίου είχαν αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, στην πλειονότητα των κατηγορούμενων με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top