Πως αλλάζουν οι καιροί: Από «πολέμιος» του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών

Αποκαλούσε τον Τσίπρα «Βοναπάρτη» και απαρνούταν τα κάθε είδους «οφίκια» αλλά αποφάσισε να εμπλακεί στα διοικητικά του Φεστιβάλ

Πως αλλάζουν οι καιροί: Από «πολέμιος» του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ,  Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών

​«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα… μην λες». Αυτή η σοφή λαϊκή ρήση, περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια την περίπτωση του Γιάννη Μηλιού, ο οποίος από σκληρός και συστηματικός επικριτής της «δεξιάς», και «μνημονιακής» πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών.

«Πολέμιος» της πολιτικής Τσίπρα (ειδικά από την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και έπειτα), ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,δεν είχε διστάσει πριν από περίπου ένα χρόνο, να αποκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα «Βοναπάρτη».

79731.jpg

Σε άρθρο του, ανυπόγραφο ως editorial στις «Θέσεις», το πολιτικό περιοδικό που διευθύνει, ο «πολέμιος» της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, έγραφε:

«Με την παρουσία του ηγεμόνα Βοναπάρτη Α. Τσίπρα ως πρωθυπουργού, η Αριστερά 'δίνει μάχες' υιοθετώντας όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια με διαδικασίες που τίποτε δεν έχουν να ζηλέψουν από τους αναγκαστικούς νόμους έκτακτων καθεστώτων, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο τον προσχηματικό χαρακτήρα της αντιπροσώπευσης ως ιδεολογικού κρατικού μηχανισμού που σε τελική ανάλυση αναστέλλεται όποτε οι 'συνθήκες' το απαιτούν, ένα είδος καθεστώτος έκτακτης ανάγκης μέσα στη 'δημοκρατική ομαλότητα» έγραφε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο έπραττε και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter:

«Πόσο πιο σαφές ότι διαφωνώ με τη 'συμφωνία', από την επιλογή μου να μη συμμετέχω, από οποιαδήποτε θέση, στην κυβέρνηση»;

«Για την Αριστερά η κυβέρνηση είναι μέσον. Δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός».

«Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί, να είσαι αναγκασμένος να κρύβεσαι για τις επιλογές σου», ήταν μερικά από τα tweets του το 2015.

μηλιοσ1.jpg
μηλιοσ2.jpg
μηλιοσ3.jpg




H είδηση πάντως του διορισμού του στο Φεστιβάλ Αθηνών, δεν πέρασε απαρατήρητη και από την λαφαζανική iskra, η οποία την φιλοξένησε με έναν πολύ αιχμηρό τίτλο:

«Πρόωρο πρωταπριλιάτικο: Ο Γιάννης Μηλιός διορίστηκε Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!!!»

milios-foto-13.jpg

Καυστικό ήταν και το σχόλιο του Γρηγόρη Ψαριανού στο Twitter, ο οποίος το πήγε ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας:

«Ο Μηλιός νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Γιάννης Μηλιός! Έρχονται: Λαπαβίτσας-Λυρική, Λεουτσάκος-Μπαλέτο, Βαλαβάνη-ΣΕΓΑΣ».

psarianos.jpg

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ:

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο νέος Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών, έγραψε:

«Ο πολιτισμός οφείλει να είναι το πνευματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που περνούν οι λαοί. Ο πολιτισμός χάραξε δρόμους για να περπατήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου πρέπει να γίνει ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού. Να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να πλησιάσει τους πολλούς και τις πολλές, να περπατήσει στις διεθνείς λεωφόρους, να λειτουργήσει ως πεδίο δημιουργικότητας αλλά και ανατρεπτικής σκέψης.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε με συλλογική δουλειά, με ηρεμία και σταθερά βήματα, με σχέδιο και προσανατολισμό, με έμπνευση και καινοτομία για να φέρουμε το Φεστιβάλ στη θέση που του αξίζει. Είναι η ώρα να κάνουμε πολλά βήματα εμπρός.

Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο νου, και σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν συμμετέχω στην κεντρική πολιτική και σε κομματικούς σχηματισμούς, αποδέχτηκα με χαρά να βοηθήσω από τη θέση του Προέδρου στην προσπάθεια του Φεστιβάλ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του. Η επιτυχία ωστόσο θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των πολλών. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».
μηλιοσ facebook.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top