ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ! Εκβίαζε φοιτητές στη Θεσσαλονίκη για να μεσολαβήσει να περάσουν τα μαθήματα

Τους απέσπασε τεράστια χρηματικά ποσά

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ! Εκβίαζε φοιτητές στη Θεσσαλονίκη για να μεσολαβήσει να περάσουν τα μαθήματα

​Θύματα απάτης από έναν 40χρονο έπεσαν δύο φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς απαιτούσε να του καταβάλουν χρηματικά ποσά για να μεσολαβήσει, ώστε να περάσουν τα μαθήματα που χρωστούν στη Σχολή τους.

Όπως αναφέρει το thestival, ο 40χρονος εκβίαζε τους δύο φοιτητές, ότι δεν θα περνούσαν τα μαθήματα αν δεν του έδιναν τα χρήματα που ζητούσε και μάλιστα πήγε στην εστία όπου έμενε ο ένας από αυτούς και χρησιμοποιώντας σωματική βία του πήρε περισσότερα από 10.000 ευρώ.

Συνολικά αποπειράθηκε να αποσπάσει περίπου 64.000 ευρώ από τα θύματά του, ενώ κατάφερε να πάρει τελικά 18.813 ευρώ.

Οι δύο φοιτητές κατήγγειλαν τον 40χρονο στην αστυνομία και οι άνδρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων προχώρησαν στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Ο ένας από τους δύο φοιτητές κατήγγειλε ότι ο δράστης από τις αρχές του χρόνου, ισχυριζόμενος ότι έχει διασυνδέσεις και γνωριμίες, του είπε ότι θα μπορούσε να μεσολαβήσει, ώστε να περάσει τα μαθήματα που χρωστάει και να πάρει το πτυχίο του, αλλά θα πρέπει να του δώσει 27.000 ευρώ.

Με το ίδιο πρόσχημα αποπειράθηκε να του αποσπάσει επιπλέον 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει στη σχολή της επιθυμίας του μετά από τις πανελλήνιες που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.

Όταν είδε ότι δεν πετύχαινε το σκοπό του άρχισε να τον απειλεί ότι δεν θα τον εξυπηρετούσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις κι έτσι αποκόμισε εκβιαστικά 2.500 ευρώ και μετά άλλα 1.913 ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τον βοηθούσε σε προσωπικές του υποθέσεις.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και με τον δεύτερο αλλοδαπό φοιτητή από τον οποίο απέσπασε τελικά εκβιαστικά το ποσό των 4.130 ευρώ, απειλώντας τον ότι δε θα περάσει κανένα μάθημα.

Όπως κατήγγειλε μάλιστα ο φοιτητής στις αρχές Μαρτίου 2016 ο 40χρονος, αφού δεν πήρε τα χρήματα που ήθελε, μπούκαρε στην εστία στην οποία έμενε και του αφαίρεσε 10.100 ευρώ.

Μετά τις καταγγελίες η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου βρήκε και κατάσχεσε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου αλλοδαπού φοιτητή.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες για εκβίαση, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top