ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ για χιλιάδες εργαζομένους της ΔΕΗ! Ομαδικές απολύσεις 30 ατόμων κάθε μήνα

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 12,5 εκ. ευρώ το χρόνο

​Ηλεκτροσόκ για χιλιάδες εργαζομένους προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις. Κάθε μήνα 30 άτομα θα απολύονται σύμφωνα με το πλάνο της επιχείρησης.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 12,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Πρόθεση της ΔΕΗ είναι να απομακρύνει σε πρώτη φάση 200 εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Η ΔΕΗ απασχολεί χωρίς τις θυγατρικές της εταιρείες περίπου 10.000 άτομα. 800 -1000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, όμως λόγω της κρίσης αλλά και των μειωμένων συντάξεων δεν αποχωρούν από την εταιρεία.

Την ίδια στιγμή δεν έχουν τέλος τα κρούσματα ρευματοκλοπής. Πολλοί συμπολίτες μας καταφεύγουν σε αυτή την παράνομη πράξη, για να αποφύγουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Η αστυνομία συνέλαβε 10 άτομα διαπιστώθηκε ότι είχαν προχωρήσει τουλάχιστον σε 110 περιπτώσεις παρέμβασης σε μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι τεχνικοί κόβουν τις σφραγίδες των μετρητών και στη συνέχεια αφαιρούν τα καπάκια, όπου γίνονται οι επεμβάσεις. Συνήθως τοποθετούν μαγνήτες , ώστε να γυρίζει λιγότερο ή καθόλου ο δίσκος του μετρητή.

Τα μέλη του κυκλώματος, αναζητούσαν καταναλωτές και τους έπειθαν να προχωρήσουν σε ρευματοκλοπή, με σκοπό να πετύχουν τη μείωση του λογαριασμού τους. Πριν την προγραμματισμένη καταμέτρηση, αποσφράγιζαν τους μετρητές της ΔΕΗ και παρέμβαιναν στις ενδείξεις τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον έλεγχο της ΔΕΔΔΗΕ.

Η αμοιβή για τα μέλη του κυκλώματος , ανερχόταν στα 100 ευρώ για επαγγελματικές και 50 ευρώ για οικιακές συνδέσεις το τετράμηνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top